Det här med näsan..

var nog ett smart drag att sitta med den i boken hela söndagen.
Stian är nu sjuk och Jesper lite småsjuk, jag vill inte, jag ska inte, jag kan inte, jag har inte tid!!

Är snorkallt ute nu, -20 grader, och det ser inte ut som att det ska bli bättre enligt yr.no :o(


Finaste fina..

Vi har haft besök av finaste Carro, som kom i torsdags. Har haft en mysig helg med mycket bara vara tid.. Men vi fick så klart klämt in lite shopping också :o) Jesper fick en gosig kudde från Lexington.

Nu är Carro på väg hem, jag har fått upp julgardinerna och ljusstaken och stjärnan i fönstret. Adventsstaken med LILA (Adventslysene skal være lilla i tråd med kirkeårets adventsfarge (eller den Liturgiske fargen)) ljus står på bordet. Nu är det bara mat till min lilla älskling (min stora älskling är ute och dricker öl) och sedan sängen. Imorgon är planen att jag ska sitta med näsan i en bok hela dagen. Hur det går återstår ju att se..


Långt borta, men ändå så näraBlind?!

Varit på ögonkontroll för 5 eller 6 gången idag.. Gick ok, men vi ska nu vidare till specialister på Ullevål sjukhus.
Ringde mamma efter kontrollen för att berätta hur det gått, samtalet följer..

Jag: -Nu är vi på väg ut från Ahus, varit hos ögonläkaren.
Mamma: -Hur gick det?
Jag: -Han kan inte se någonting, så nu ska vi vidare till Ullevål.
Mamma: - VA??! Inte se någonting???? Är han blind?
Jag: -hahaha.. nej, jag menade att läkaren kan inte se något av blödningen längre

Jag tänkte inte alls över mitt ordval. Stackars mamma blev helt skräckslagen!
Blödningen i Jespers öga verkar nu vara borta, men för säkerhetsskull ska vi till Ullevål på second opinion och för att de har lite bättre utrustning för att se på det där.

say what?

Jag är verkligen så dålig på rubriker, är inte så kreativ när det gäller det..

Lördagens julbord.. det borde inte ens nämnas i bloggen. Fy vad dåligt! Jag har aldrig och då menar jag ALDRIG varit på ett så dålig ställe tidigare. Maten var hemsk, det var 2 servitörer på 50pers, vin och vatten kom det en flaska på bordet 45min efter man sagt ifrån. Stället visste att vi skulle på show och var tvugna att gå senast kl.20.30, vi var där i 3,5timme. Jag fick min dessert kl.20.29, den kastade jag i mig med jackan i knät. För den var faktiskt god! Det var en sån chokladkaka man köper i frysdisken och värmer i ugnen, serveras med lite vaniljglass ;o) Stand up showet var heller inte speciellt bra, jag hade högre förväntningar av så pass meriterade komiker.

Hela söndagen spenderades hos svigers, låg egentligen bara i soffan och gosade med Jesper. ;o)

Idag har vi varit på helsestasjon för att ta veckans vikt. Har vägt honom varje måndag sedan vi kom hem, men nu tror jag att jag ska låta det gå lite längre tid mellan varje gång och inte låsa mig så vid det varje måndag. Så var vi på lite shopping för att köpa rekvisita till inbjudningarna till Jespers dop, de har jag gjort nu ikväll. De blev väldigt enkla, jag har ju egentligen inte tid till det, borde läsa! Måste göra några till, men det tar jag senare i veckan. Blev också shoppat kläder till Jesper, blir så fin till jul ;o)

Imorgon ska vi en tur till sjukhuset. Jesper ska på ögonkontroll och jag ska ta massa blodprover. På onsdag startar utredningen.. Vi vet att hon som var Jespers kontaktsjuksköterska när vi var inlagda jobbar, och det ska bli såååå kul att se henne igen. När man är där så länge så blir man ganska glad i en del av dem.. Ikke sant Karina? ;o)

 

Lindex

Igår var jag på Lindex, och de har ju bara såå söta kläder nu.
Klänningen (som finns i blått också) tog jag med mig på en runda, funderade och funderade.. är det ingen jag kan köpa den till? Men alla nära vänner i som ska ha barn i när framtid ska ha pojkar. Så jag fick hänga den där igen.. Kan ju inte köpa bara för att köpa.. tyvärr! Pjamasen funderar jag på till Jesper till jul som en kul grej.. Men den såg jag inte i butiken. Får leta lite mer nästa vecka..


Ändrade planer

det blir ju inte alltid som man tänkt sig när man har barn. Zandras son är sjuk och då blir de hemma eftersom vi inte vill riskera att Jesper blir dålig.

Nu ska vi baka lussekatter, Stian, som är ute och kör i ett uppdrag på jobb, är på apoteket och köper saffran. Så när han kommer hem i eftermiddag blir det goda bullar. Passar ju bra att tjuvstarta lite på julförberedelserna, imorgon ska vi nämligen på årets första julbord. Det gläder jag mig till!! :o)Jespers nya fina hel dress fra Nøstebarna.


Nästan helg

Torsdag kväll betyder nästan helg, härligt! Även om man går hemma hela veckan så betyder helgen lite extra, då är ju Stian också hemma och vi kan göra saker tillsammans.

Har varit på lite shopping i dag, Storo har ju allt man behöver, nästan iallafall. Länge sedan jag handlade saker till mig själv, men gud så härligt att göra av med pengar. Varför är det så egentligen?? Blev så klart en del till Jesper också. 30% på alla kläder på alla BabyShop, så det blev några ullbody i storleken över det han använder nu.

Sedan var vi ute på tur med den ena grannen. Vi är 6 grannar som har små barn och går hemma, det äldsta barnet är 8månader och yngsta 1månad. De två är nyinflyttade, men vi andra fyra hade alla termin /BF inom 3veckor. Diskuterade bland annat vilken skillnad det är på påklädningen på barn under vintern mellan Sverige och Norge. Hur många i Sverige klär sina barn i ull? Då menar jag liksom allt, body, strumpbyxor, byxor, overall osv.. Norge är en ullfrälst nation. Allt ska vara ull när det är kallt. På helsestasjon (MVC) sa helsesyster att ull var ju fakstiskt det man borde klä sina barn med när man är i syden också, eftersom ull regulerar värmen väldigt bra.

Fick en pakke på posten, med världens finaste stickade dress (ull så klart! ;o) ) Mammas kollega som stickat den till oss, på beställning. En Nøstebarna dress. Lite stor fortfarande, men den växer han i i löpet av vintern. Lägger upp en bild i morgon.

I morgon får jag och Jesper besök av Zandra. En barndomsvänninna som jag tappade kontakten med när jag var 16-17år. Men för några år sedan kom vi i snack på Facebook (var annars??) och då visar det sig att vi båda bott i Oslo i 7år. Världen är liten!! Nu bor vi båda lite utanför centrum, men har bara 10min att köra mellan varandra. Perfekt! Så nu bakar jag fucaccia som ska serveras till lunch. Tror jag får gömma det för Stian annars bara försvinner det.. ;o)

Nej, men så søt!


Jakten på det perfekta julkortet..

Man vet precis hur man vill att det ska se ut, men herre gud så svårt det ær att få en liten pojke på 3 månader att førstå och samarbeta. Nu ær de iallafall bestællda, och de blev ju inte som jag hade tænkt mig från starten. Men man får væl vara mer och mer øppen før førændringar nu. Inte bara jag som bestæmmer længre ;o)

Nær vi pratar om julkort så kan jag ju visa tackkortet som vi skickade ut nær Jesper var fødd.


veckans vikt

  

Vilken skillnad! :o)
På førsta bilden ær Jesper en liten skrutt på ca 1 300g och nu ær han hela 4 050g. Vår stora kille!!


Hej mitt vinterland..

snøn faller ute och vi gør oss klara før att ta en liten trilletur ner till helsestasjon før att få avklarat veckans vægning. Ær inget vi måste gøra, men något vi bestæmt oss før att vi vill gøra. Væga honom samma dag varje vecka, før att kunna sammanlikna viktuppgången. Jag ær vældigt spænd idag, han ser liksom lite større ut :o)


Glad i gutten min..Jag ska bära dig över stock och sten,
tills du kan stå på egna ben.

Jag ska hålla din hand genom livets snår,
och finnas vid din sida vilken väg du än går. 

Jag ska skydda dig mot all ondska som finns,
Jag älskar dig så min lille prins.


(Denna text hittade jag hos Blondis81)


lite bilder


-Mamma, hva driver du med????


så ja, det var ganska skønt..


får passa på att mysa med moster när hon är här.


Mycket att gøra om dagen..

I våras nær jag bestæmde mig før att plugga på BI medan jag var hemma tyckte jag att det var en suuuper ide. Nu ær jag inte lika optimist. 2 månaders pluggande førsvann nær vi var på sjukhuset och det mærker jeg nu. 3 veckor till førsta examen och jag øppnade boken før førsta gången igår. Eller den har varit øppen innan, men først nu jag læser ordentligt.. :oS

Nyss hemkommen från ernæringsfysiologen (dietist) med Jesper. Han væger nu 3860gram :o) Vår stora kille!! Ær en hærlig period nu, han ær mycket vaken på dagarna och ler nær man pratar och sjunger. Till och med dietisten blev øverlycklig av ett litet smil :o)

Førsøker hitta en dag att ha barndop på, ja, det blir hær i Oslo någon gång efter jul. Också førsøker vi få till ett fint kort som kan anvændas på julkortet, men Jesper ær inte så vældigt motiverad før det.. vi får væl se vem som ger sig først..


Farsdag

Snart dags för farsdag, och eftersom Jesper nu har sina egna pengar så beställde han ett halsband till sin pappa.
Får hoppas att pappa blir glad :o)

 
http://namnsmyckenbymalin.blogspot.com/


RSS 2.0