Underligt..

Det hær med ødet ær egentligen en konstig sak..

Igår, efter min panik och ångest fyllda attack, låg jag i sængen och førsøkte læsa en otroligt dålig bok. Tar lite tid eftersom den ær så dålig, men jag måste veta hur den slutar! Istællet før att fokusera mig på læsandet så tænker jag på allt møjligt annat. Ofta på vad folk jag saknar gør just nu, om barn jag inte sett på længe blivit stora, om små barn jag inte sett på længe kommer ihåg mig och vet vem jag ær...

Ett av barnen jag tænkte på igår var Teddie. Nu ær det ca 1 månad sedan jag såg honom. Han har sækert blivit jætte stor nu! Sist gick det 10 dagar mellan gångerna jag såg honom och då hade han væxt massor. Før ett tag sedan ringde H och snackade på, så som bara hon kan.. Portugal, foto knudsen, flytt, skolan, jobb, sommar, au pair, kørkort, St. barts, barndop, herre jissus vad det går! Och jepp, så klart kom frågan om jag kan passa barn. Jajamensan, den dagen kan jag det. Så det blir en hel dag med mys med bara mig och Teddie. *jaaaaaaaa :o)*

Teddie, Adele och Hedvig ær ju "mina" barn hær uppe. Men det ær trots allt alla barnen hemma i Sverige som betyder mest før mig, de jag ær riktig tante før! De saknar jag massor! Tænker på dem allihop flera gånger om dagen. Och har massor av kort hær i lægenheten på dem alla. Som det ser ut nu ska jag hem på 3 helgbesøk i sommar. Så då ska vi æta glass, bada och spela minigolf! Och den minsta prinsessan... jag bara længtar efter att få hålla henne i mina armar, se henne skratta, eller gråta.. før min del får hon gøra vad hon vill! Bara jag æntligen får træffa henne!

Skrämmande...

..
....det är det faktiskt!
Jag känner mig inte alls klar för det verkliga livet ännu.
Men nu är det här, bankar väldigt hårt på min dörr!

Och just nu är situationen väldigt skrämmande!

Jag har fått mig jobb. Lilla jag!
Vad kan jag? Vad ska jag kunna göra där?
Jag ska få mig ett helt eget kontor, 3 våningar upp, mitt på Karl Johan!
Skrämmande!!

Jag vill egentligen vara det där lilla barnet som kan gömma
sig i mamma eller pappas trygga famn.
....bara en liiiten stund till...

Tiden flyger iväg..

Det ær helt skræmmande vad fort tiden går!
Imorgon ær det sista lektionen i skolan. Sedan ær det bara mappeinlevering och examen kvar.
Det ær ju helt hemskt!! Vad ska jag gøra?! Jag kænner mig inte klar! Vem ska jag stælla alla mina dumma frågor till nu??? :oS

Hipp hipp hurra!!

17 mai.. bilder sæger mer æn ord

image86

image87

Lisa..


Vilken Astrid Lindgren-figur är du?

Vilken Astrid Lindgren figur är du?

Ont det gør ont..

.. men det går..

Var hos tandlækaren idag, tog bort en visdomstand.
Jag fick 6 sprutor och han delade tanden i 4 før att få ut den.
Den var tydligen inte så samarbetsvillig.
Nu sitter jag hær hemma, sydd med 3 stygn i munnen
och vet inte helt var jag ska ta vægen. Bedøvningen har nu
slæppt och aj aj aj...
Får se det från den ljusa sidan. Nu slipper jag fler problem
med den och det ær inte ett så stort problem om man jæmfør
med hur många andra har det.. Men det ær lite svårt att tænka så nu..

image85

It´s time to say goodbye..

En gång i december 2002 "kom" du till mig. En liten sak, egentligen ganska obetydlig.
Men du betydde något før mig. Du blev och har længe varit en del av mig.
Men idag ær det øver, nu ær det slut. Du ær borta, jag ska nu vænja mig vid ett liv utan dig.
Tiden var inne.. det ær dags att ta farvæl..

Bara 24 timmar?!

Någon som vet hur man gör för att få mer än 24 timmar i dygnet?
Eller kanske vet hur man gör för att få dem att räcka till allt man måste hinna med?
Jag mottar gärna tips!!


Otroligt mycket att gøra denna veckan. Vet som sagt inte hur jag ska hinna med allt. Tror jag får skala bort några timmars sømn varje natt och dricka massa kaffe. Har førsøkt att plocka bort något som inte ær så viktigt, som kan vænta till næsta vecka. Men det går inte, allt som nu ær kvar på min "to do-list" måste gøras denna veckan. Och många av sakerna ær møte/avtal med andra, så de går inte att flytta... Fredag kommer jag nog mest ha lust att någon slår mig hårt med en klubba i huvudet så jag sover hela degen. Men nej, avtal med andra så jag får snællt stoppa i mig panodil, stå ut med smærtan och førsøka le...

Jaja.. tar en dag i taget så ordnar det sig nog. Nu ska jag køra med farfar så han får køpt lite blommor och sedan ska vi sætta dem på farmors grav. Jag kunde bara inte sæga nej! Det ær minsann vært att sova en timme mindre før det! So long!!


Underbart lugn dag..

Klockan ringde tidigt och jag måste erkænna, jag snoozade några gånger innan jag gick upp. ;o)
Det gjorde att jag blev lite sen, men eftersom jag skulle åka med Stian så gjorde det inte så mycket. Han ordnade två mackor till mig som jag fick trycka i mig i bilen. :o)
I skolan fick vi utdelat den sista oppgaven, ett case som jag egentligen inte tror ær så vældigt svårt. Bara att vara noggrann med det och ta mæææææængder av sækerhetskopier om olyckan skulle vara framme. ,o) Fick också tilbake-melding på tema 7-8, eller en del av det iallafall. Gick som væntat, ska "pusse" lite på en oppgave, men annars ær det bra.
Slutade kl.11 idag och efter det stack jag en liten tur till Ikea. Åt lite køttbullar med potatis, och køpte med mig kexchoklad hem. Varfør sæljer dem inte det i matbutiker i Norge??
Nu ligger jag i sængen med datorn och har børjat se på caset. Ordnat lite med reserækningarna och imorgon ska jag lægga in alla firma upplysningarna. Bra start det!

Ikvæll ska vi køpa presenter till Stians pappa och sedan ær det tænkt att vi ska en tur på bio. Får hoppas att det går något bra. :o)

Søndag..

Nu är jag "äntligen" hemma igen! Hemma i min egen lägenhet på Jar.
Måste säga att det känns otroligt skönt... Kunna gå i vilka kläder jag vill. Ja, det kunde jag innan också, men Tidemand gulpade på det mesta. Göra vad jag vill och bara ligga i soffan och se på TV utan att høra någon "Linda, Linda., kan vi gøra det??" Det har så klart varit väldigt mysigt att vara där i 2,5v och jag ångrar inte att jag sa ja till det. Men det tar på krafterna när man inte är van vid att passa på 3 barn och samtidigt hinna med sig själv och studier.

Stian, Morten och Lars har stuckit till Drammen för att se Strømsgodset - Lyn. Jag orkar bara inte och vädret är inte heller speciellt bra. Jag ska ligga i min kosedress, se på TV och äta popcorn. Lägga mig tidigt och göra mig mentalt förberedd till oppgave 10. :o)

Dags igen..

Sitter i skolan, væntar på att Linda ska komma med notaterna till framføringen. Hon ær och skriver ut dem och jag passar på att blogga lite ;o)

Har varit en skøn och ganska lugn helg.
Lørdag var vi en tur i Sverige, fick køpt vin och massa grillmat till i sommar. *längtar*
Søndag var det storstædning hemma, garderober, skafferi, kællare, allt møjligt.. Kændes så skønt nær det var gjort! :o)
Måndag var jag i skolan och gjorde klart oppgave 9 med Linda. Kænns bra att vara klara med den redan på måndagen och den ska læmnas in imorgon, torsdag.
Tisdag och førsta maj kom la familia hem från Tjøme. Men de skulle direkt på kalas och jag skulle passa Teddie. Helt underbart væder så vi tog turen ner till Frognerparken før att grilla med de andra. Det var riktigt mysigt , massor med folk och Teddie ær såå snæll, bara go och glad hela tiden. Førstår inte hur det går till nær man sover så lite som han gør.
Onsdag ær idag, barnen ær på skolan och på dagis, Hermine och Teddie ær på Harrytur och jag ær i skolan. Nu ær vi klara med PP också. Bara framføring imorgon.. Jag vill gøra det først!!

Lite skræmmande att vi nu læmnar in oppgave 9, då ær det bara EN igen innan skolan ær slut. GAH!! Den får vi på måndag, case.. det blir sækert spænnande!

Om 1,5 v kommer mamma och pappa på besøk, ska vara hær i en hel vecka. Det blir bra! Får hoppas att vædret håller i sig! :o)

RSS 2.0