Något slutar och något annat startar..

Då är det under 12 timmar kvar av 2010.
Det har varit ett underbart år, och jag tror att 2011 blir minst lika bra.

Jag har också bestämt mig för att inte blogga, eller det är iallafall så jag känner nu.
Men bloggen blir kvar, så kanske kommer det något inlägg.. Vem vet?!

Önskar alla ett riktigt gott nytt år!!!


Mitt 2010...

Så här på sluttampen av året kommer en liten snabb uppdatering om mitt 2010.

Januari
Beställde resa till Thailand
En liten spire fastnade

Februari
Var en tur i Sverige
Nyheten om spiren avslöjades för syskon och föräldrar
Första besök hos jordmor

Mars
Var på vårt första ultraljud (privat)
2,5v i Thailand
Andra besök hos jordmor

April
Påskbesök från Sverige
Blev sjukskriven
Var på vårt andra ultraljud (privat)
Tredje besök hos jordmor

Maj
Var en tur på hytta i Tvedestrand
Besøk från Sverige
Fjärde och femte besök hos jordmor- som sista gången sände mig vidare på extra kontroll på Ahus.
Var på vårt tredje och fjärde ultraljud. (Det vanliga + extra kontroll)

Juni
Var en liten tur i Sverige
Heidi och Stians bröllop
Stian cyklade Trondheim-Oslo
Sjätte och sjunde besök hos jordmor - som sände mig vidare til Ahus för andra gången.
Andra och tredje extra kontroll på Ahus
Var på vårt femte och sjätte ultraljud (Extra kontroller)

Juli
Var en tur på hytta i Tvedestrand
Var en tur i Sverige tillsammans med Stians föräldrar
"Hyttetur" på Røyse
 Fjärde extra kontroll på Ahus.
Var på sjunde ultraljud (extra kontroll)

Augusti
3.aug -Åttonde besök hos jordmor, som sände mig vidare till femte extra kontroll på Ahus, som resulterade i att jag blev inlagd til observation. (4 ultraljud under observationen, dvs. totalt 11stk)
6.aug Jesper kom til världen
Livet i "bublan" startade.
Besök från Sverige

September
6.sept Vi fick komma hem på permisjon
8.sept Vi blev utskrivna från sjukhuset
21.sept Inlagda på sjukhuset igen
Besök från Sverige

Oktober
5.okt Utskrivna från sjukhuset
Besök från Sverige
Kontroller på Ahus, øyelege, ernæringsfysiolog

November
Årets första julbord
Besök från Sverige
Kontroller på Ahus, øyelege, ernæringsfysiolog

December
Julmys!
Besök från Sverige
Kontroller på Ahus, øyelege, ernæringsfysiolog, gulpelege


Allt mulig-gave

Jag har en vännina som precis fått sitt första barn, av mig fick hon en mamma-, födelsedags- och julegave, allt i ett.

 

Halsbandet är gjort av Malin.

Mamma på shopping..

Har varit ute på en liten shoppingtur idag. Är inte så överförtjust i att shoppa med massa rea-galna folk, precis som jag inte gillar att vara på shoppingcenter i veckan innan jul. Igår var jag en tur på ahus och körde inom Metro på vägen hem. Skulle bara in i en butik lite snabbt eftersom jag var utan Jesper, och jag visste vad jag skulle ha. Men det blev ju några extra butiker, bland annat Cubus som hade halva priset på massa kläder.

På Cubus har jag tidigare köpt en pjamas som både jag och Stian gillade och Jesper var så söt i den. Nu var det halva priset, så då var jag bara "tvungen" att köpa den i några större storlekar. Så nu har vi 4stk, men i str. 56 (som är i tvätt), 62, 68 och 74.

Idag har vi varit en tur i stan, bland annat på besök på jobbet. Släppte nyheten om att jag ska tillbaka och jobba om 5v :o) Grugläder mig!! Hittade iallafall en vit korg att ha Jespers leksaker i på hans rum, och en lite mindre svart som vi kan ha nere i stuen.

 

Ett litet utval..

Här är en liten del av Jespers julklappar. Fick otroligt mycket fint och praktiskt.
Han kan så klart inte använda allt nu, men när han blir lite större så kommer han till att ha otroligt stor nytta av allt. Tuuusen tack allihop!!


God fortsättning..

Har haft fullt upp sedan lillejulafton, då var det svensk julmat och paketer från Sverige som skulle øppnas. Julafton spenderade vi hos svärföräldrarna tillsammans med mina föräldrar och Stians bröder, då var det en riktigt norsk julafton. Idag har vi ännu en gång varit hos svigers tillsammans med hela familjen, dvs 19stk, med andra ord fullt hus!

Nu?? Mys i soffan innan mamma och pappa kör hem till Sverige imorgon.

Önskar alla en riktigt god fortsättning på julen!!

   

Bild 1- ja, det skulle inte vara så mycket julklappar i år... Det var ju bara ett barn..
Bild 2- man måste ju vara fin på julafton
Bild 3- Slappar hos pappa på juldagen

Fjärde advent

Nu är alla ljusen tända och vi myser massor här hemma. Utanför yr snön och det blåser massor. På tv är det massa sport, en underbart slapp söndag!Vi var ju tvugna att prova Jesper tomtedress här om dagen, vår lilla nisse!


Lurad av naturen?

Har i det sista läst en del gravidbloggar, och ja, jag känner mig ibland lurad av naturen..
De flesta lägger ju upp bilder vecka för vecka, skriver om värkar, sammandragningar, vatten som går, slempropp och allt vad det innebär att vara gravid och kroppen som förbereder sig på födseln.

Jag har världens finaste lilla Jesper, hela 19 veckor nu. Var tar tiden vägen?? Men jag vet absolut ingenting om det här alla skriver om. Jag hade MASSA vatten i kroppen, gick upp allt för mycket i vikt, men jag hade inga värkar, inga sammandragningar, vattnet gick aldrig. Det var liksom bara helt plötsligt slut på graviditeten. Och ja, så här nu i efterhand så känner jag mig lite lurad.. jag trodde ju att jag skulle hinna ta magbilder, framförallt, jag trodde att magen skulle hinna bli stor. Men nej.. så blev det inte..

Nästa gång, då jäklar, ska dokumentera ALLT från första stund... ;o)


1 timme senare var det över
och vår älskade Jesper var ute i världen hos oss

OBS! Jag är inte bitter eller deprimerad för detta, det är bara en konstig känsla att ha ett underbart barn, men inte ha upplevt det "alla andra" har upplevt. Men så har ju vi upplevt något som inte alla andra har. Så det jämnar väl ut sig ;o)


Stop shop?

Iallafall till mig, jag vill inte ha något till jul, jag har allt jag behøver.. Jag vill inte alls vara otacksam mot någon. Men jag vill heller inte att folk ska køpa något till mig bara før køpandets skull (læs JULKLAPPSHYSTERI!).

Julen før mig ær mest glædje och mys med vænner och familj. Julklappar till barnen ær helt OK, och en eller två till vuxna. Men att år efter år øvergå førra årets julklappsmængd tycker jag bara ær dumt.

Vet att det ær många som ær helt oeniga med mig, men det som ær det bæsta ær,att man behøver faktiskt inte ha samma mening om allting hær i værlden!

Har shoppat lite till Jesper iallafall, str.68 så det passar nog i sommar :o)


min lilla stora gutt
Familjedag

Idag har vi haft en riktig familjedag, dvs Stian har varit ledig :o)
Vi startade dagen med att sova længe, efter nattmaten vaknade inte Jesper førræn kl.08.30.
Vi har hunnit med IKEA, lunch med några på mitt jobb (jag skulle ændå snacka med chefen) och lite shopping.
Jag avskyr julshopping, folk ær ju galna! Parkeringshuset var fullt kl.13.30, jobbar inte folk??? ;o) Vi løste problemet genom att stælla bilen hos biltvætten och få den tvættad medan vi handlade. Perfekt!!

Nu har grabbarna sovit lite, medan jag har packat in lite julklappar och ordnat med några kort i ramar. Nu ska jag fortsætta med att sætta in kort i album. Ligger lite efter.. :oS

Vad pratade jag då med chefen om?? Jodå, jag fick lite julbonus æven om jag bara jobbat 2månader i år. Tackar och tar emot! :o) Men huvudpoænget var att jag ska "snart" tillbaka på jobb, næmligen i februari. Helt ærligt så glæder jag mig till det. Tror att Stian kan behøva ett break från jobbet och bara vara hemma och mysa med Jesper. Och jag ælskar mitt jobb och ska æntligen få anvænda huvudet lite igen. :o)


Så kan det gå..

Stian fyllde år för 2veckor sedan, och eftersom varken han eller jag gillar paket (köper gärna till andra, men vill inte ha ngt själv) så hade han inte önskat sig något. Resultatet av födelsedagen blev därför bland annat något hans moster och morbror tycker att han har använding för, nämligen...


..en stor kartong med Brio tågbana! Ja, det kommer nog att bli flitigt brukt i framtiden :o)


Ahus

Varit en tur på sjukhuset idag igen. Ær ju lite stammis dær, men nu ær det bara 3 besøk kvar innan jul.
Idag var vi hos "gulpelegen" før uppføljning av medicinen. Mot min vilja (men det sa jag inte till doktorn) ska vi nu sluta med den før att se hur det går. Så håll nu alla tummar och tår :o) Ska tillbaka om ett tag før ny vurdering, 24t ph-måling och endeligt beslut. Som han sa, blir det illa så ær det bara att starta upp igen, inte værre æn så. Vi har ju medicin hemma. Och man måste ju ta en paus ibland før att se om han væxt av sig det.

Igår var Oddvar, Mari, Gry och Magnus hær på middag. Vældigt trevligt med mitt i veckan gæster! Men man betalar priset dagen efter ;o) Så nu kryper jag och Jesper upp i soffan och stickar lite.. (kærringvarning, jag vet! Men vældigt avslappnande) Håller på med en TJOCK ullfilt till Jesper.

Livstecken!

Vi lever, vi har det bra!
Jesper är fortfarande ganska förkyld. Var på 2månaders kontroll i fredags (han följer en grupp med sin korrigerade ålder), och han har blivit en STOR liten skit, 55cm lång och 4 780 gram.

Jag sitter fastklistrad i stolen vid datorn, skriver och skriver. Eller jag försöker iallafall att skriva något vettigt. Ska lämna in en prosjektoppgave på BI på måndag innan kl.12. Den utgör 100% av betyget i markedsføringsledelse, så det måste ju stå något vettigt i den. MEEEN, det är inte helt lätt för mig just nu. Jag ligger såååå långt efter i och med att jag inte gjort övningsuppgifterna under hösten, pga andra ting har varit viktigare. Övningsuppgifterna var inte obligatoriska, men jag ser ju nu hur mycket lättare allt hade varit om jag hade gjort dem när jag skulle.

Men skam den som ger sig, nu har jag gjort övningsuppgifterna lite halvdant och sitter och klipper och klistrar in det som kan användas i prosjektoppgaven..

Wish me luck!!! :o)

RSS 2.0