Karusellen snurrar runt..

Klippte mig som jag tidigare skrev igår. Blev vældigt nøjd, tunnade ut det en hel del och fick fina slingor. Ser ljust och fräscht ut. Eller som Stian uttryckte det "sommarfräscht". Härligt härligt! :o)

Tandlækaren idag, när jag var där blev jag rånad. Fy f** vad de tar sig bra betalt!!! Det enda jag gjorde var la i en gammal lagning som ramlat ut, det kostade mig 1600pix. För att de tidigare gjort en dålig jobb som inte håller.. Blir nästan gråtfärdig ju! Men det är väl egentligen inget att klaga för, pengar är inte det viktigaste här i världen.

Just nu känns det bara som den där guden vissa säger existerar borde visa sin närvaro och praktisera lite rättvisa här i världen. Keep on fighting!!

..

Har væl egentligen inte så mycket att skriva, sker inte all værldens ting just nu.
Jobb, jobb och lite mer jobb.

Vi har fått sålt den blå bilen. La ut den på finn.no och 10min senare ringde en och ville ha den, 30 min senare kom han och hæmtade den. Underbart! Så nu har vi bara en bil att tænka på. :o)

Imorgon ska jag klippa mig, det behøvs verkligen. Kommer inte ihåg sist jag gjorde det och jag ær otroligt trøtt på mitt hår. Vet inte vad som hænt med det, efter en dusch ser det ut som om jag haft flætor i hela håret. USCH!! Jag saknar mitt gamla fina slæta hår!

Glæder mig till lørdag, da ær det "julbord" med Dalens. 3 rætters på Bristol och sedan show på Dizzies. Det ska bli kul!!

Nej, nu ska jag se om jag hittar några passande flygbiljetter, orkar inte med buss hem efter brøllopet.

Helgen är här!

Underbart!! Strålande vår väder hela dagen och rykten säger att det ska vara det hela helgen också.
En bra dag på jobb, vann vin på vinlotteriet på lunchen ;o) och fortfarande ljust när jag kom hem. Man blir sååå glad! Jag längtar verkligen efter våren och framförallt sommaren!!

Denna helgen ska vi passa Martin, så Stian drog och hämtade honom direkt efter jobb. Jag skulle förbereda lite, men fick snabbt besked om att jag skulle inte börja med den planlagda middagen. Det hade iallafall inte Martin lust på. Han tyckte det var mycket bättre om vi kunde laga hemmalagad pizza, för det är ju ganska gott. Gärna med all ost i hela världen. Så nu står det en pizza i ugnen istället.

Idag är det pappas födelsedag! Hipp hurra för pappa idag!! Synd jag inte är hemma och firar dig idag.

Nu är det förresten också klart at vi får låna hytten på fjället den helgen vi pratat om. Oj vad jag längtar!!
Sophie och Olof kommer upp. Sophie måste ju få leka av sig i snön ;o)


Snart helg igen!

Veckorna springer iväg här. Hinner knappt vara måndag innan det är helg igen.
Ska väl inte klaga egentligen, det betyder att sommaren närmar sig. Märktes tydligt idag då det var ljust när jag kom hem från jobb. Härligt!!

Jobbar massor, väldigt mycket att göra. Fick veta idag att nu har de anställt en ny på vår avdelning, börjar förhoppningsvis om ca 1 månad. Det blir bra!! Men jag trivs väldigt bra på jobb och ångrar absolut inte att jag "hoppade ut i det" och bytte.

Grattis Sophie och Olof, äntligen fått hem bilen! :o)

Snart helg!

En dag kvar att jobba, sedan ær det helg. Helt underbart!!
Længtar efter att få sova lite på morgonen. Førstår inte helt varfør det ska vara så svårt att komma upp på morgonen nu før tiden. Jag skyller iallafall på vædret! ;o)

Idag har jag træffat søta Linda. Verkligen trevligt! Det var ett tag sedan sist, vi åt gott på Onkel Donald och snackade lite "skit". Kom fram till att nær vi får barn ska vi sjælv komma fram till hur vi vill uppfostra våra barn och inte høra på alla som vet bæst før de har minsann uppfostrat barn sjælv. Man får helt enkel høra lite hær och lite dær och sedan prøva sig fram. Vi blir nog alla super mammor den dagen det ær dags. ;o)

Tuta och kör!

Då är det snaaaart i box.
Stian är nu på väg för att hämta vår nya bil. Blev inte en så fancy som syster, bilpriserna är tyvärr inte lika i Sverige och Norge. Men denna håller gott och väl till mig!

image143


Slö söndag!

Söndagar var en dag jag hade väldigt svårt för i början när jag hade flyttat till Oslo. Vad skulle man göra??
Allt har stängt! Men nu tycker jag att det är otroligt skönt! Slippa stressa runt på köpcenter osv. Som t ex nu på vintern kan man med gott samvete ligga i soffan och se på skidor på TV. Eller så kan man ju sticka ut i marka och åka skidor själv. Nu var ju inte det sistnämda något alternativ för mig denna helgen. Antibiotika och träning är ingen bra kombination.

Så min söndag har bestått av städande och tvättande, tittat på skidor och bara myst med mina fotoalbum. Absolut inga måste och ingen stress, helt underbart!

Syster och sambo har varit och "köpt" ny bil idag. Men den är så klart först deras när den är betald. Sååå otroligt fin!! Så fin och fräsch (hur f** stavas det??) bil vill jag ju också ha!! Men det är tyvärr ganska oaktuellt för oss. Imorgon ska vi förhoppningsvis köpa ny bil, får hoppas att allt går i box! Denna var det ju faktiskt jag som hittade. :o)

Latest news..

Det har inte blivit någon tur till ikea för mig idag. Antagligen så är det mitt samvete som fått mig att inte köra dit. Jag vill nog trots allt ha Stian med mig på förädringarna. Så vi får vänta och se vad som sker..

Hade någon sett lägenheten nu så hade de nog ringt städpatrullen eller något. Haha.. Saker överallt!! Men tro mig, det är organiserat. Jag orkar bara inte springa upp och ner i källaren idag. Det får jag göra imorgon!

Nu ska jag ta tag i lite fotoalbum. Resten av resorna med familjen jag var au pair hos, har redan ett album som är fullt med det så nu får jag starta på ett nytt.

Positiva med att vara ensam hemma är att jag faktiskt kan gå klädd i mina slitna pyamasbyxor utan att höra hur fula de är. .o) De har varit borta länge, märkligt nog fann jag dem under den understa lådan i byrån på sovrummet. Hmmm... liiite misstänktsamt va??


Home alone!

Jag är ensam hemma denna helgen. Stian är på jakt *chock va??* med Oddvar och Møgh.
Jag börjar känna mig lite bättre och orkar lite mer. Igår somnade jag ganska tidigt och var därför uppe tidigt idag. Jag var därför inne i stan på "klänningsjakt" redan kl.10, men det gick ganska dåligt. Varför finns det bara svart?? Kan ju inte komma i en svart klänning på ett bröllop!!

Sedan gick turen til R.O.O.M, väldigt fina saker!! Men det jag skulle ha var utsålt och de visste inte när de skulle komma tillbaka. Så jag kom mig vidare, denna gången till Jysk. Där köpte jag massa "uppbevaringsboxar". Nu jäklar ska här rensas och sorteras!! Det som inte används, men som ändå inte ska kastas det ska ner i källaren eller upp på loftet. När jag ändå är igång så funderar jag på att ta turen till Ikea lite senare för att köpa några nya byråar. Det är än så länge bara en tanke, men jag får se.. Stian kan inte säga något, han är ju inte hemma. Haha..

Jag lever egentligen efter filosofin att jag inte ska använda massa pengar på att förändra här hemma eftersom vi vet att det inte är här vi ska bo. Vi vill ju köpa oss något eget. Men nu börjar jag känna att vi vet ju trots allt inte hur länge till vi ska bo här. Det kan bli 1 år eller 3 år, för vi har det ju väldigt bra här. Och då måste jag faktiskt få lov att ha det fin och mysigt runt mig. Så kanske jag skulle byta ut den där byrån i gästrummet där fronten faller av när man ska dra ut lådan?? Och kanske jag skulle ha en lite högre byrå i hallen som gör att man får plats med lite mer saker där?

Jag får tänka på det när jag sorterar/ städar vidare...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lite senare:
byrån på gästrummet, den som tappade fronten när man öppnar lådan, är nu reparerad. Jag gick ner i källaren och hittade en hammare och vips så var den fixad. Varför har jag inte gjort det innan?? Så kanske jag borde byta ut byrån på sovrummet istället?? Jag tror det hade varit finare med en vit malm 4+2 byrå där.. Men det vågar jag inte göra utan tillåtelse från Stian. Tur att det är öppet till kl.21 idag ;o)

Och medan jag gjorde det så köpte jag mig en ny matta också. Hahaha.. eller Sophie och Olof köpte den till mig. (på beställning) Nu kommer jag bara till problemet.. Hur får jag hit den innan sommaren??

Barnsligt sjuk.

Då kom jag mig äntligen iväg till doktorn efter mycket tjat från min kära pojkvän.
Min personliga diagnos är en tråkig förkylning (som alla andra också har!) och en jobbig hosta som jag kanske skulle behöva lite hostmedicin för. Annars är det inget fel på mig. Kanske skulle blivit läkare, för min läkare var helt enig med mig efter att han lyssnat, tryckt och tittat lite. Men blodprov kunde vi ju ta för att kolla hur det var med järnvärdet, kunde ju vara det som gör mig lite trött.

Efter några stick och blodrör var jag tillbaka hos läkaren som skrev ut hostmedicinen jag ville ha. När jag skulle gå så ville han bara kolla svaren från labbet, kanske jag skulle ha lite järntabletter också. Men så var det inte, var bara att sätta sig ner igen. Här var det bakterier i systemet. Krupp /kikhosta.. Ehm???

Jag trodde att det var barnsjukdomar!! Exakt vilken av det det var kunde han inte säga, så jag fick medicin till å slå ut båda. Så nu sitter jag här hemma med massa mediciner. Behöver nästan inte äta annat för att bli mätt. Men nu jäklar ska jag bli frisk också!!

Nytt år..

Då har vi kommit några dagar in i 2008 och det är ganska länge sedan jag uppdaterade sist.

Julen gick så otroligt fort, var tog hela veckan vägen?? När jag gick och la mig sista natten hemma hos mamma och pappa höll jag på att ombestämma mig och stanna kvar över nyår också. Men det gjorde jag aldrig. Flyget gick väldigt tidigt tillbaka till Oslo och sista fredagen i 2007 blev otroligt hektisk. Mycket som skulle hinna ordnas på kort tid eftersom vi var bortbjudna på middag på kvällen och skulle åka till fjället tidigt på lördagen.

Nyår firades alltså på fjället, Skåbu heter det. Mitt ute i ingenstans med massa snö och många minusgrader. Jag lyckades bli mega förkyld redan första natten och är det fortfarande. Hostar som en galning gör jag också. Men det går väl över en dag det också.. Vi var 13st i en liten stuga utan ström och inlagt vatten. Värme fick vi från den öppna spisen och vatten fick vi från bäcken som konstigt nog var flytande trots -18 grader. Har väl att göra med ström och så?! *eller något?!* Det var en ganska lugn och trevlig start på det nya året.

Nu är vi 4 dagar in i det nya året och allt börjar bli som vanligt igen. Skönt med en mjukstart på jobb, bara 3 dagar. Nästa vecka sätter det igång. Kurs på måndag och sedan blir det kontorbyte. Buhuuu... Jag ska inte längre ha mitt eget stora fina kontor, nu ska vi sitta i landskap. Platsbrist tvingar oss till att ändra om på kontoren och att det ska anställas 10 nya i löpet av våren gör ju inte platsproblemet så väldigt mycket lättare.. hmm.. Och de flyttade in i dessa lokalerna i maj och menade att då hade man lång tid på sig att växa.. puhu! Men nej, nu är det fullt!

Helgen blir lugn och stilla för min del. Måste få ordning på allt här hemma och så tror jag att soffan är ett bra alternativ för min förkylning och hosta. Känns nästan som om några revben är av när jag hostar (jag vet att det antagligen inte är så, bara känns så..)

Och sist, men absolut inte minst.. faktiskt störst tror jag egentligen!

GRATTIS SOPHIE OCH OLOF, DET VAR PÅ TIDEN!! ;o)

image142

RSS 2.0