Var tog dagen vägen?

Går dagen gick så snabbt. Timmarna bara flög förbi.
Trots att jag kom sent i säng så var vi uppe tidigt igår. På schemat stod det "de sista julklapparna med mamma och pappa". Så vi satte oss i bilen och körde mot Väla. Där var vi väldigt strukturerade och fixade det vi skulle ganska snabbt. Hatar verkligen köpcenter när det är mycket folk!

Sedan gick turen vidare till kyrkogården där vi tände ljus hos farmor och farfar och lille Isak. Skulle verkligen önska att de var med oss här i julen! Har aldrig träffat farmor och farfar.. men iallafall. Julen är liksom en högtid då man är tillsammans med familjen..

Nästa uppgift på listan vad julklappsinslagning. Jissus, det var massor!! Vi som inte skulle köpa så mycket i år.. Konstigt nog säger man det varje år..
 
Igår kväll var bror med 2 av barnen på besök, tyvärr ligger de andra två och Anna sjuka. Vi ska inte fira julafton med dem. Blir så när man är en stor familj, man kan inte se alla på julafton. Så är det bara.. Var verkligen kul att se dem igen, länge sedan sist! De blir så stora mellan varje gång jag ser dem. Men nu är det bara 1,5 månad till jag ska hem igen. Gläder mig väldigt till att komma hem då!! :oD

Såg en klänning idag som hade varit sååååå fin att ha på bröllopet, men den fanns inte i min storlek. Körde halva Skåne runt för att försöka hitta den, men ingen butik hade samma klänning. :o(

Nu ska jag vara social med mor och far.. :o)

Hemma hemma!

Då är jag i Sverige, hemma hemma.
Hemma är ju Norge nu. Men Landskrona kommer ju liksom alltid vara mitt hem det också. :o)

Torsdag kväll var det komplett kaos på Gardermoen och det fortsatte ut över fredag morgon. Grunden var dåligt väder och de fick inte avisat flyg i snabb takt. Det gick bara 8 flyg i timmen, mot normalt 32. Ut över dagen lättade dimman och de började få iväg en hel del otåliga folk. Jag kom ut til Gardermoen vid 16.30, checkade in utan problem och minimal tid i kö och då fick veta att flyget var i tid som det såg ut nu. SUPER! Var var kaosen??

Kom mig igenom säkerhetskontrollen och tax freen och fick mig lite mat. Så kollade jag flight info igen. Utsatt en timme. OK, det får väl vara akseptabelt i detta kaoset de haft hela dagen. Så en timme kom uppropet om vilken gate det skulle vara och att boarding skulle starta om 5min. Rush till gaten! Där väntade vi i 30min innan hon började checka in oss. Grunden till det var att vi skulle ta buss ut till flyget och det var för kallt att sitta och vänta i bussen. Men plötsligt körde bussen och det kom ingen ny. Frustrasjonen steg bland oss passagerare och hos den ensamma tjejen vid gaten som inte fick någon hjläp av kollegor. Plötsligt får hos fatt i en.. VI ÄR VID FEL GATE! Så hon fick "boka ut oss" igen och vi fick gå till en annan gate där flyget stog.

Väl inne på flyget får vi veta att flyget ankom från Tromsö för en timme sedan, men hade fortfarande inte fått ut bagaget till dem som kom med flyget och alltså var inte vårt bagage heller ombord på flyget. Då var jag verkligen glad för att alla julklappar var med mig i handbagaget!! Hade liten tro på att se min resväska i Köpenhamn. Så efter en timmes väntande ombord i flyget och sedan kom bagagepersonalen och fick bytt bagage. Under den timmen hade vi också besök av både brandbil och ambulans. En passagerare vombord var sjuk och de gjorde olika tester på om hon skulle plockas av planet eller om hon skulle bli med till Köpenhamn. Hon blev dock med oss.

Så igår landade jag på Kastrup 3,5 timme för sent, fick mitt bagage och blev mottagen av stackars mamma och pappa som suttit där och väntat på mig i 4 timmar.

Men hem kom jag, och nu är det jul!! :o)

Hjälplös!

Aaahhhrrrggg... ISKALLT ute, -9 var det när jag kollade sist. Och jag får -pip- inte fyr på den -pip- spisen! Jag gör precis som Stian säger att jag ska göra men nej, här ska vi inte ta fyr nej.. Känner mig dum som få! Stian är inte hemma så han kan heller inte hjælpa mig. Så här sitter jag och fryser. Alla element är på max och nu har jag tänt massa ljus. Mysigt! Får hoppas att de börjar ge lite värme snart också.

Satt här innan och kollade på lite bilar på nätet. Kan tyvärr inte svara på vad vi ser efter, då jag inte helt vet. Ser jag något ag tycker ser bra ut och hyfsat pris så ringer jag Stian så får han kolla. Jag kan ju inget speciellt om märke, vad man ska se efter osv. Jag såg iallafall en bil innan, har redan glömt vad, skickade den till Stians mail och så ringde han. Den bilen skulle han kolla på.  Meeennn.. nu är det en annan som var väldigt intresserad som ska se på den idag och bestämma sig senast imorgon. Så Stian ska höra av sig imorgon igen. Får väl se vad som sker..
Varför ska det vara så svårt??

Har iallafall fixat transport till fjället nu. Vi åker med Anne och Tore, det blir perfekt! Trevligt sällskap och så slipper vi stressa extra med att försöka få tag i en bil vi kan köra upp.

Nej, nu ska jag ta tag i mina fotoalbum, har kommit till Portugal turen jag var på med mitt gamla jobb. Får drømma mig bort till värmen när jag ser på korten. ;o)

Tävling!

Jag tittade inom sidan till Johanna. Hon har en tävling som alla kan delta på.
Tänk så fint detta hade varit runt halsen på julafton.

152490-141

Johannas blogg

Tredje advent

Tredje advent, det är lite sjukt. Tiden går så otroligt snabbt!
Var tog första delen av december vägen? Jag hann inte riktigt med..

Igår var jag ute och åt med Anne, väldigt gott och framförallt trevligt! Jag älskar en ordentlig biff med ett glas rött, eller två ,o) Sen var vi på bio, inte så stort utval, men vi såg "Den gyllne kompassen". Ganska bra faktiskt, även om jag kanske inte är så stort fan av den typen filmer.

Nu sitter jag i soffan, tända ljus överallt, elden brinner i "peisen" och det är ISKALLT ute, -12 just nu.
Stians föräldrar har precis varit här och lämnat en bil. Såg handbollsfinalen här. I pausen bjöd vi på plättar med glass och hallonsylt. Det var riktigt gott!!

Min näsa rinner fortfarande som om det var en kran som stod öppen. Det är fruktansvärt!! Det tar liksom aldrig slut. Var kommer allt ifrån?? Är röd som Rudolf och torr som sandpapper, alltså ingen bra kombination. Ser hemskt ut! Får hoppas att det blir lite bättre under natten. Inget kul att gå till jobb och se ut som f...


En snabbis..

Borde väl egentligen sova, men har sovit i stort sett hela dagen.
Omgangssyken eller vinterkräksjukan har kommit hit. Det är helt fruktansvärt! Den slog ut mig igår kväll och natten var inte speciellt enkel. Stian är också dålig, men det verkar som han nu upplever den kvällen/natten jag hade igår. Är fortfarande inte bra, orkar ingenting... men sånt här brukar väl gå över ganska fort, så räknar med att blir frisk imorgon och jobba på torsdag igen.

Var barnvakt i söndags. Tillverkade julpynt med H och A medan T sov, sedan bakade vi en sort av sju sorters kakor inför jul. Verkligen mysigt! Har dock fått höra att det antagligen är T som smittat mig, då han också är sjuk nu. Stackare, alltid jobbigare för små barn som inte kan säga ifrån var de har ont eller vad de vill ha eller göra.

Julklapparna är snart klara, räknar med att de sista blir klara i slutet av veckan. Funderar bara på hur jag ska få hem allt?! Jag har inte så stor lyst att lägga julklappar i resväskan som jag checkar in. Plötsligt står jag där i Köpenhamn utan resväskan och då är alla julklappar också borta. Det har jag inte så stor lust till! Så jag satsar på att ta de flesta julklapparna i handbagaget. Blir ett stort handbagage, men det får gå..

Sedan sist har jag alltså börjat på nytt jobb. Väldigt spännande och det känns bra. Mycket som händer där just nu, så 2008 blir ett år med många utmaningar. ;o)


Vi är fortfarande på biljakt. Är så svårt! Ena dagen vet jag vad jag vill ha för bil, nästa dag pratar jag med någon och kommer att tänka på något nytt som kan vara praktiskt eller smart och då ändrar jag mig igen. Stackars Stian vet aldrig vad han ska se efter.. Nu när vi är sängliggande har vi skickat Geir för att provkjöra en bil för oss. Väntar spänt på referat imorgon.

Nej, nu är det väl dags att stänga ner och krypa under täcket. Kan inte vända för mycket på dygnet. Då blir det tufft på torsdag, då är det kurs, så då måste jag vara pigg.

Förstår förresten inte hur folk kan klara sig med 4-5 timmars sömn. En natt eller två går väl bra, men sån alltid.. Jag måste sova minst 7 timmar, gärna 8 om jag ska vara människa dagen efter. Det sägs att det är en vanesak, men jag vet inte helt... Antar att sömnen inte blir lika viktig när man själv får barn en dag..

Update..

Var væl en vecka sedan førra uppdatering. Så då ær det kanske på tiden igen.
Har varit en hektisk vecka. Sista veckan på jobb, mycket som ska ordnas då.
Jag slutade alltså jobbet igår, och børjar ett nytt på måndag. Har dock lovat att komma och hjælpa till lite på "gamle" jobben på måndag och tisdag kvæll næsta vecka. Onsdag och torsdag ær det julebord. Fredag och søndag ska jag vara barnvakt. Så veckan kommer antagligen att flyga ivæg, och julen nærma sig fortare æn vad man tror.

I veckan har vår bil bestæmt sig før att "ta kvællen" så dagen idag har bestått av bil letande. Vi såg en såååå fin på nætet i morse, åkte runt och tittade lite och nær vi kom till det stællet så var den redan såld. Attan också! Men vi får leta vidare.

Igår kvæll var vi hos Robin och Hedda och spiste raclette, otroligt gott! Men så mætt man blir! Vi tog en liten paus før att sedan ta en andra sittning, trodde vi!! Vi blev i soffan ;o) Helle var på jobb, kom hem ganska sent. Stackaren skulle upp och jobba imorse igen.

Nu kom precis Morten. Han och Stian står och lagar pizza, ska bli vældigt gott! Så kvællen kommer att bestå av pizza, lite vin, lite julgodis (fick mængder av Helle igår), det passar mig vældigt bra idag.

RSS 2.0