Badpojken

I kväll är det dags för uppstart på babysim. Ska bli så spännande att se vad han tycker om det. Gillar att bada här hemma iallafall. En viktkontroll har vi också varit på, 7660g och 69cm. Det går undan!!


Jespers första bad, i handvasken på sjukhuset :o)


Jag är biten av bacillen..

..stick-bacillen. Kan låta som att jag är en gammal kärring nu, men det är faktiskt ganska så avslappnande.
Det började när jag var sjukskriven i väntan på Jesper, fick ju inte lov att göra någonting. Så då satt jag ute i trädgården och stickade, eller försökte iallafall.

Jag är inte speciellt duktig, men det är lite kul att se att man blir lite bättre iallafall. Övning gir mester säger man väl? ;o)
Nu har Jesper 2 stickade filtar, en i tunn ull och en i tjockt ull. Nu håller jag på med en byxa (i storlek som passar till nästa vinter) och en tjock, supermjuk filt i ull. Tror det blir ännu en sån filt när denna är klar, till en ofödd bebis. Vi känner några av dem just nu.. ;o)


ett byxben


Kejsarens nya kläder..

vet inte om det är någon som lyckats undgå det. Men jag ÄLSKAR hemmastickat till småbarn, tycker det är såå fint! :o)
Också är det kul med kläder som inte alla andra har..

   

För säkerhetsskull är detta i str 74/80 så det är lite stort nu, men han kan ha det. Så det betyder att han antagligen kan ha det hela våren, sommaren och hösten. Bara mössan som kanske blir lite liten innan hösten.

(vet att nappen förstör korten, men nu var han nyvaken och jag ville testa så fort som möjligt ;o) )

Kyrkans barntimme..

nej, det var det inte. Men inte långt ifrån.

I søndags var vi alltså i kyrkan dær Jesper ær døpt. Alla barn som blivit døpta dær det sista året var inbjudna till en "dåpssermoni", barngudstjænst. Kyrkan ær ganska liten så den var proppfull, och det var många barn. Var dock bara 5 av de 17 barnen som blivit døpta dær som møtte upp.

Nær de døptes fick de en duva (utsågad i træ), på den stod deras namn och datum før dopet. Duvan blev upphængd i dåpstreet i kyrkan och har hængt dær sedan dess. I søndags fick de alltså komma hem till sina ægare. Kan tro att Stian var otroligt glad før att vi skulle till kyrkan før denna sermoni ;o)

Efter kyrkan møttes vi en stor del av familjen (Stians) hemma hos Stians førældrar før lunch, och det var ju vældigt trevligt. En "ny" flickvæn blev æven introducerad før resten av familjen, till deras stora lycka. :o)

Helgen som var..

innehöll mycket, och allt var väldigt trevligt! :o)

Fredag kväll var jag ute och åt och drack gott med jobbet. Vi var på Olivia på Aker Brygge, otroligt god pasta, och väääldigt godt rödvin ;o)

Lördag var jag lite trögstartad men vi kom oss iallafall in till stan för att hälsa på den nya världsborgaren, Kaia, och hennes fina föräldrar. En söt liten tjej som var 10dagar gammal. Helt otroligt vad man glömmer snabbt, jag hade liksom svårt för att förestalla mig att Jesper någon gång varit så liten. Ändå var hon 3 gånger så stor som när Jesper föddes :o)

Lördag kväll hade vi besök av några vänner. Middag, god dricka och landskamp i fotboll. Härligt avslappnande kväll med fint sällskap.

Klockan skulle ju också ställas mellan lördag och söndag, och för att inte missa söndagens aktivitet så gjorde jag det innan jag gick och la mig. Men under natten så gjorde mobilen det själv också, så jag trodde att jag gick upp klockan 8, men nej, den var bara 7... Alltid fint med extra god tid, speciellt när man ska till kyrkan ;o)

Mer om söndagen och kyrkobesöket i nästa inlägg..

sleepless at Hagan

Vaknade i natt av en hungrig Jesper. Hans vanliga gröt var slut och vi hade bara 4mnd hemma som han fick igår kväll. Så att han skulle vakna visste vi nästan redan när vi la honom.

Jag vaknade kl.3.15, färdig med att ge honom mat 20min senare och sista gången jag kollade så klockan var den 5.05.

Jag fattar det inte, jag var aptrött men kunde bara inte somna :-(

Edit: Kl.7 var det dags för mat igen och jag var beredd på att nu var det bara att gå upp. Men vi tog maten i sängen och han somnade igen, ända till kl.8.45. Då låg jag redan vaken och tittade på underverket.

Ett litet hopp..

om att snart kunna ta fram utemøblerna på framsidan. Hade varit så hærligt att gå en runda med Jesper på morgonen och sedan sætta sig dær med en latte och bara njuta av att vara mammaledig. Ær ju trots allt inte såå lång tid kvar.. :oS

Har smælt en del snø hær de sista dagarna. I helgen kunde vi inte se hæcken på framsidan, så jag lever i hoppet om att "snart" kan jag kanske skotta bort det sista och ta ut iallafall en stol.

Framsidan av huset vs. baksidan

    


Är våren på väg?

Det kan kännas så iallafall, och det är helt underbart! Snön smälter och nu ser vi äntligen vår ljusslinga i häcken framför huset igen, så nu kan det sista julpyntet plockas undan :o)

Enda nackdelen just nu är att det är otroligt mycket som smälter, vatten lägger sig uppe på snön/isen och det blir extra halt. Jag hatar verkligen att gå på det! Bambi på hal is..

I söndags körde vi in till stan, eftersom det inte är lika mycket snö där. Tänkte att det var säkert härligt att gå i Frognerparken i det fina vädret. Men det var ju ett stort misstag! Maximalt snöslafs blandat med vatten. Vi kom oss snabbt ut från parken och gick en tur på Bogstadveien/ Hegdehaugsveien i stället. Det var härligt det, inte så mycket folk och öppna cafe.

Igår var vi iallafall ute och gick en runda med Lise och Mathias, blev ca 1 mil och så var vi på babysång. Jag visste inte att det var så poppis, en av de andra tjejerna hade räknat att det var 25 bebisar där. Kände mig lite lost eftersom den enda sången jag kunde där var "Lille petter edderkopp" (imse vimse spindel) men man lär väl sig om man är där fler gånger?! :o)






Tusen tack!

Någon kanske ser att bloggen har fått lite ny design. Eftersom jag inte kan något sånt sjælv så fick finaste Caroline fria hænder och fri tillgång till mitt "fotoarkiv". Resultatet ser ni hær, jag ær nøjd! Tusen tack vænnen!



P.S Länken funkade inte innan, men det ska den göra nu.


Badanka

Har en liten skrutt som älskar allt som heter bada och duscha.
Nu har vi fått bekräftelse på att vi fick plats på babysimningen som startar om 2v. Ska bli spännande och se vad han tycker om det.


Här ser han i och för sig lite vettskrämd ut ;o)

En liten tår..

...rinner ner för min kind. En riktigt stor glädjetår! :o)
Kaia har kommit till världen!! Välkommen lilla vän, du är efterlängtad.


Härliga helg

Har varit en härlig helg som bara flugit förbi.

På fredag var jag och Jesper en liten tur på jobbet. Träffade de andra tjejerna som också är hemma med sina små bebisar och jobbade liiiite grann. Kvällen var lugn och stilla med bara familje mys i soffan.

Lördag vaknade vi upp till ett helt underbart väder. Strålande sol och härlig temperatur. Vi åt lite frukost och stack sedan en tur in till stan. Gick en runda på Karl Johan, lagom med folk. Kaffe och fuccacia på Aker Brygge och sedan stack vi hem för att förbereda inför kvällens middag. Anne och Tore kom på raclette, vin och fruktsallad. Gotti gott gott!

Idag har vi sovit länge. Jesper vaknade vid 06.30, jag tog med honom till vår säng (har honom normalt inte i vår säng) för lite mat och där somnade han igen. Jag låg stel som en pinne ute på kanten (är därför vi inte har han i sängen) och fick sova till 08.30. Underbart! Vi ringde till onkel Morten och bjöd dit oss själv på kaffe. Hade med oss så vi kunde laga våfflor och han hade slagit på stortrumman och bakat muffins. En riktigt härlig eftermiddag. :o)

Nu laddar vi upp inför en ny vecka som ska innehålla lite jobb, babysång, babybio och födelsedagskalas.

Playdate

Igår var vi på playdate hos Lise och hennes lilla Mathias. Träffade 3 av de andra killarna från Ahus. Vi är ett gäng på 6 killar (och mammor) som låg på nyfödd-intensiven samtidigt som fortfarande håller kontakten. Väldigt kul! Alla kom inte samtidigt och alla var inte där lika länge, men alla vet vad de andra gått genom och hur hela tillvaron där är. Något som är väldigt svårt att få andra "som inte varit i situationen" att förstå.


Dessa 4 killarna är födda inom en månad.


Spegel, spegel på golvet där..



"mamma, vet du vem det är som ligger där??"


Catch of "yesterday"

Igår kom äntligen paketet från Anna i USA. Jag hade beställt lite grejer på nätet och fick det skickat hem till henne. Hon la i lite extra till Jesper och skickade det vidare. :o)

 

PoP byxorna kommer inte från USA, de köpte jag här hemma. Från GAP en munktröja, 2 mössor, 2 solhattar och flipflopp. (Den gröna solhatten och flip floppskorna fick Jesper av Anna, tusen tack!!!)

Ull är gull

Igår gav vi oss ut på lite shopping. Liten har ju blivit større och då får man fylla på i gaderoben.
Har egentligen en øverfylld gaderob, men det vi saknar ær ull i riktig storlek. Jag har næmligen blivit helt ullgalen. Klær han i ull hela tiden nær vi ska ut eller om det ær allt før kallt ute.

 

Fångsten blev 4 body och 3 par strumpor (jag vet dåliga bilder!)

6 mars 2011

vår lilla stora skrutt blir 7 månader idag. Tiden går galet fort!!


Vet att bilderna ær suddiga, ær egentligen mms från en dålig telefon :o)


Dagen idag..

Idag har vi varit på helsestasjon på 5mnd kontroll med Jesper (följer korrigert ålder), läkarkontroll och vaksine. Det gick jätte bra. Han är nu 67cm och väger 7060g, vår stora kille!

Idag är det också ett år sedan vi åkte till Thailand, ganska precis, flyget gick 13.30. Skulle nästan önska att jag satt på flyget idag också, skulle inte skadat med lite sol och värme. Vintern har varit lite för lång. På Gardermoen fick också onkel M och onkel C veta att Jesper skulle komma till världen.

Det skulle också varit farfars födelsedag idag, men han lämnade oss för 1,5år sedan. Är egentligen Stians farfar, men han betyder otroligt mycket för mig också. Saknar honom så att det gör ont!!



Vår lilla spaceman


Hoppas hoppas..

att metrologerna för en gång skull har rätt, jag ska hålla tummarna. Snälla gör det du också, jag är såå trött på snö nu.


Inte min dag idag..

Idag är det verkligen inte min dag.. *suck* Ingen vits att klaga på något, ibland är det bara så.
Men som tur är så är jag hemma och kan mysa med Jesper hela dagen :o)

Edit:
Började dagen idag hos doktor, eller rättare sagt, hos en öronspecialist. Har i 1,5år hört dåligt på det ena örat. Testerna idag var bättre än sist. Men inte bra, så nu är det åtgärder.. dvs.. en hörapparat. Blandade känslor, men må man så må man.. inget att göra åt det. Och de är ju ganska små och "osynliga" idag så det ska nog gå bra. Men ska kanske hitta en ny frisyr iallafall?!

På vägen hem fick jag också besked om att en kollega har sagt upp sig på jobb. Jag förstår varför, och det är inte pga något nytt jobb. Men gud vad det gör ont i mig, jag kommer att sakna henne så otroligt mycket! Rann faktiskt en tår eller två ner för min kind när jag fick veta det.. och nej, jag kommer inte att kunna träffa henne iallafall. Hon ska flytta utomlands :o(


RSS 2.0