Sjuk??

Jag brukar ju bli sjuk nær det ær dags før lov. Och før att vara helt ærlig så kænner jag mig ganska spyfærdig just nu!! Usch... Men det ær antagligen før att jag sænde in oppgaven før 5min sedan och før att jag om 9 timmar ær på væg till Karibien. Resesjuk kallar man det væl?

Nu har jag packat.. kænns alltid som att man inte har tillrækligt med klæder, och det har jag faktiskt inte heller. Men sen hur mycket kommer jag anvænda? Pratade precis med Peter, och som han sa, pass och en bikini sen fixar resten sig. Vi får væl hoppas det! Men ångest det har jag...

Och saknar Stian gør jag redan, har bara gått EN dag. Måste sæga att jag ær imponerad av Elin som har sin Joel i Hemsedal. Hær snackar vi inte dagar mellan deras møte, det ær veckor och månader!   

Nu ska jag ner och sæga hejdå till farfar.

ferien är räddad!


Då ær oppgaven klar! Återstår bara korrekturlæsning och kildehenvisning.
Såååå otroligt skønt! Ær helt sækert en del jag får ændra sen om jag ska behålla betyget från i høstas, men det får jag bara ta. Det vet jag ju om.. Men nu kan jag åka ivæg och bara njuta av "semestern". Underbart!

Jag har ju inget att gøra...

... eller just nu ær det STOPP. Jag har pause nu.
Så i mitt tidsførdriv ordnar jag en liten lista :o)

Har du någonsin..

Förnekat förintelsen:
Nej, varfør skulle jag gøra det?
Följt skilda världar: Ja, Daniel och Sandra...
Sagt nej till ett samlag: Ja.
Snott någons mobiltelefon: Nej
Varit medvetslös: Jadå, men inte pga alkohol
Hånglat med nån riktigt ful: Nej
Hånglat med fler än 50 personer: haha... nej.
Gjort nåt riktigt dumt: Riktigt dumt vet jag inte, eller jo... men det ær ju mænskligt.
Gjort nåt du verkligen ångrar:
Man kan bara ångra det man inte gjort..
Blivit full på ett släktkalas: nej
Varit full i skolan: Hmm.. nej..
Blivit portad från en krog: Nej, jag uppfør mig :o)
Varit otrogen: NEJ!
Varit full på julafton: Nej
Varit nykter på nyårsafton när du var över 15 år: Jadå, det har jag
Slagit sönder en tv: Nej, inte sett så stor mening i det
Önskat att du var det motsatta könet: Nej
Åkt ambulans: Jadå
Gjort nåt riktigt olagligt: Kørt før fort, kørt på røtt
Torkat dig med handduk när toapappret tagit slut: Nej. (Men fråga Ola.. haha)
Fått din mamma att gråta: Sækert många gånger nær jag var mindre, bråkade MYCKET med syster!
Blivit polisanmäld: Nej, inte vad jag vet
Slagit ner någon: Ja, Sophie, nær vi var SMÅ
Slagit någon blodig: Det tror jag inte, men glasøgonen blev platta!
Skämts över dina föräldrar: Nje.. tror inte det.
Skämts över din bästa kompis: Nej, det får hon ta sig av sjælv
Skämts över dig själv: Det har väl hänt.
Ätit från en papperskorg: Nej, det ser jag ingen grund till.

Back to work.. sista dagen innan lovet!
Børjar kl. 11.15 idag, men hær satt jag kl.07.50. Imponerad øver mig sjælv!!

Beställningsvara??

image82


Jag beställer bättre väder!!

Svigers och svågers..

Borde skriva på oppgaven, imorgon är det dags för byte med någon i klassen. Men arrhhhh.... jag är så trött på den oppgaven nu! Och jag är faktiskt NÄSTAN klar! Just nu känns det som att jag inte bryr mig om hur det går, det är lite farligt, gäller att hålla fokus fram till sommaren. Men arrrhhh.... blæ!! Och jag får ju faktiskt lov att förändra den sen om jag vill det.

En kväll i förra veckan samlades "gänget" på Amerikalinjen för att skvallra, dricka öl och vin. Det var väldigt trevligt! Och Oddvar fick chansen att visa alla sin nya fina politibricka, den var han stolt över! ;o) Men politi.. ehm...

Det blev lite snack om vad som skulle ske under påsken, om det var någon som skulle på hyttetur osv. Då var det ett par som inte helt visste vad de skulle göra. Kanske skulle hon bli med sina föräldrar till deras stuga och så blir han i Oslo och tar det lungt. Jag undrade lite försiktigt, varför kan inte han också bli med till stugan? Jag menar är man ledig och kan åka en lugn helg på fjället istället för att sitta ensam i lägenheten i Oslo så är valet inte så svårt. Men det var det absolut inte snack om!!! Det går inte att tillbringa 3 dagar med svigers på hytta, det var heeeelt oaktuellt. Jøss tänkte jag och frågade vad som skett om det varit omvänt, hade hon åkt med han och hans föräldrar 3 dagar på hytten istället för att sitta ensam i lägenheten. Nej, absolut inte! Stoppar man på 50öre på hans mamma så snackar hon oavbrutet i en vecka fick jag som svar. Jag blev nästan lite chockad!!

Jag har absolut inga problem med svigers och en helg med dem på hytten är bara mysigt! Jag är ofta hemma hos dem även om inte Stian är med, och det ser jag inte som något märkvärdigt. Men enligt de som inte ska dra på fjället tillsammans så är det lite speciellt.

Och mina "svågers" de är stentuffa ;o) haha...

Kungen befaller..

så heter väl en lek från när man var liten?? Har för mig det iallafall..
Stian var på byn igår med gutta och det får han svi för idag.. haha! Stackaren tror att han kan leka kungen befaller med mig, men no way! Det finns gränser ;o) Jag springer inte benen av mig för att han inte orkar gå upp ur sängen pga en hård natt. Gör så klart lite av det han ber mig om, men låååångt ifrån allt... Som man bäddar får man ligga sägs det ju..

Om 20min ska vi iväg till Stians kusin, ska passa barnen och övernatta där. Det blir mysigt!
Enligt Caroline ska vi baka en engelsk chokladekake och Martins vilja är att vi ska göra hemmalagad pizza med pølse och all ost i hela världen. Thomas han hänger bara på han. En del av önskerna kan vi nog uppfylla, men all ost i hela världen... tveksamt!

Livet i en bubbla..

Lever i en liten bubbla nu, stressad av den -pip- oppgaven!! Om en vecka ska den in!
11 oppgaver, jag är klar med 7st, halvklar med den åttonde. 3st som är blanka papper, de tar jag när jag är HELT klar med de andra. Men när f** blir jag det?! Jag sitter här för andra dagen i rad och vet inte helt vad jag ska skriva, men jag vet att jag måste skriva mer.. It sucks!!

image79

Men om en vecka, då är det 12 dagars frihet! 12 dagar utan oppgave. Tänk så underbart!
Och inte blir det som i julas heller. Då var man ju bara nervös för vad man glömt och vad man skulle få för betyg. Nu är det inte så farligt, har jag glömt något så kan jag skriva till det innan jag lämnar in den till summativ. Men det hade ju trots allt varit  väldigt skönt om man inte behövde göra så stora förändringar tills då. Nu är det verkligen 12 dagar utan skolan i tankarna! Kunna läsa böcker utan att känna att man borde pluggat, längtar!!

image80
*drømmer*

Hipp hipp hurra!!


Hipp hipp hurra, idag ær det Lovisas födelsedag!!
Grattis på fødelsedagen princess!

image78


One step back..

Då skal jag tillbaka, har egentligen sagt att jag var klar med det livet. Tro mig, det ær jag!
Men ska tillbaka en liten tur, tror det kommer bli ganska mysigt faktiskt!

Var hos Linda (Annas Linda) och gjorde blonda slingor igår. Bara två veckor till man ska bli mega brun. Det ær drømmen iallafall, men væderutsikterna ær just nu inte de bæsta :oS Slingorna syns dock inte vældigt mycket om jag inte påpekar det. Jag var lite rædd før att jag skulle bli blondie før att de satt i før længe, men nej.. Ær något med att schampot jag anvænder lægger liksom ett lager med silikon utanpå hårstråna och då suger de inte upp færgen lika bra. Eller något.. Hjælp mig Linda!! Ær inte så bra på detta med førklaringar!

Nu får jag bli effektiv igen, førsøka iallafall... Bedøk notaterna kallar på mig..

Bollywood..

Heter inte längre Bollywood, har ett nytt namn som jag inte kommer ihåg.
Ligger iallafall på Solli plass. Var väldigt fint där, men det är väl inte ett ställe som jag skulle gå till för att festa. Men att äta där var inte fel. Väldigt fin interiör och ganska snabb servering. Är ju inte bara bara att kunna slänga fram 35 olika pizzor på 30min. Gott med italiensk pizza, väldigt länge sedan jag åt det!  Efter maten skulle vi vidare til lounchen, vipavdelningen som de kallade det. Vet inte om jag är helt enig i det. Var ett väldigt litet rum och vi fick inte plats allihop så det var en liten miss.

Kl.01.00  delade jag en taxi hem med Karen, Christoffer och Vegard. Väldigt skönt faktiskt!!
Nu sitter jag här och ser på Aksel Lund Svindal i slalom, vågar inte se när han åker. Är så rädd för att han ska åka ur, det får han inte lov till!! Måste bli bättre än nr.15 för att vinna den totala cupen. Spännande!!!

90 års fest!

Ikväll är det fest på vipavdelningen på Bollywood. (aldrig varit där...)
Kl.20 sprätts champagnen! Då gäller det att vara på plats.. Fast jag gillar ju inte champis. Hmm...
Marius, Lars och Andreas blir firar sina 30års dagar tillsammans och det blir helt säkert en hejdundrandes fest!
Jag måste nog hoppa i duschen nu, ska befinna mig på Nygårds terrasse om 1,5timme.

Ha d brrra, snx!! haha... SNX! ;o)


Over and out!

image77


Adios amigo!! Nu är det ut ur gruppen, vi drar inte längre på den extra lasten. Känns faktiskt bra! Personen fick sina chanser men missbrukade dem allihop. Hade vi själv fått bestämma hade detta skett för länge sedan, men lärarna har ju sina meningar... Men nu har vi alltså äntligen fått det som vi vill! :o)

Individuellt samtal med läraren idag, jag visste vad han skulle säga och han startade med att säga det. Så ingen större överraskning alltså. Men jag fick ju sagt mina meningar och tankar också, så nu är vi back on track. Det känns bra! 

Har ännu en vän som kommit ut ur skåpet, får önska honom "välkommen till världen" och säga att det är synd att han väntade så länge med det...

 

Ännu en helg..

image76


Helgen har gått väldigt fort. Trots att jag tillbringat många timmar vid datorn och skrivit på temaoppgaverna. Känner att jag har fått gjort en hel del, men det är MYCKET kvar! Har haft lite pauser i mitt skrivande, fredag kväll var det tjejkväll hos Mari och Kjersti, väldigt trevligt! Faktiskt så trevligt att det blir en repris på fredag igen. Igår kväll var det tapas hos Karen och Christoffer, mhhmmm... Så otroligt gott! Man sitter ju bara och småäter hel tiden, pratar och dricker vin. Kan nästan inte bli bättre! ;o)  Nu blir det några timmar till med oppgaveskriving och sedan blir det middag hos svigers. Jag gillar nær jag slipper laga mat en hel helg!!!

Meningsløst- de luxe!

Vaknade i morse och då var det ett vitt tæcke øver allt utanfør fønstret. och det snøade NEEEEJJJJ!!!
Sprang till termometern -2 grader, -pip- alltså!! Jag vill ha vår!!
Begav mig en tur till Bekkestua, snøn øvergick till regn. Vad var det før mening med detta??
Nu sitter jag hær och ser ut, och det regnar!! Nu ær det bara slafs och skit. Åhh.. blir så irriterad!

Nej, nu ska jag omvandla min energi till lite oppgaveskriving.

Vår!

Våren har kommit till Oslo by! Det ær underbart. Ingen snø och inget slafs!
Idag var det strålande sol och 6 grader varmt. Jag gillar att tempraturerna stiger.
Men hær ute ligger det en del snø kvar. Passerar man Lysaker så kommer den igen. Usch!
Men några dagar till med mildvæder så ær det snart borta hær också. *længtar*

Fick tillbakamelding på tema 6 idag. Mycket bættre æn vad jag trodde faktiskt. Kænde mig inte helt nøjd med min insats i den uppgiften. Får førsøka ændra på det efter påsk. Men det ska nog gå bra. Sitter nu och jobbar med tema 7 och 8. Har ca 3veckor kvar innan den ska læmnas in, men det ær stoooort så det ær lika bra att sætta igång. Så det blir en liten førvarning hær nu. Jag går in i min egen lilla værld igen och det betyder antagligen att det inte blir så många uppdateringar. Bl a før att det inte sker så mycket annat æn studier før mig, prøvar att fokusera mig, men behøver ju paus ibland också.. ;o)

domkirken

Varför förstår de inte??


image74


Jag bara älskar serien Greys Anatomy! Så otroligt bra.
Men varför kan inte Dr McDreamy och Meredith bara inse att det ska vara dem??
Eller frågan är väl vad fan håller han på med? Jag får såå ont i mitt hjärta av att se dem. Jag lider med Meredith!

RSS 2.0