slö söndag

Dagen idag har gått i slöhetens tecken. Vi har bara varit inne och myst hela långa dagen. Lekt i babygymmet, sett på VM och stickat. Ja, jag har stickat, inte Stian ;-) Nu är jag äntligen klar med ullfilten jag började så innan jul. Prosjektet blev större än vad jag trodde men det är ju bara bra, passar till nästa vinter när det blir iskallt igen.

Nu är mina 4v så jobb över och jag ska vara hemma med Jesper igen. Gläder mig till lite extra mys :-) men kommer nog att sakna jobb lite också, trivs så otroligt bra.

Imorgon ska vi bege oss ut så shopping. Jag har lite abstinenser, inte shoppat på hela månaden som jag jobbade :-)

Ska bland annat shoppa garn och ge mig i kast med denna mysiga filten att ha i vagnen på lite kalla vår och höstdagar. Borde væl gå ganska fort.. men det får vi se..


Vi lever :o)

Länge sedan uppdatering nu. Har varit mycket som hänt den sista veckan..

Det är mycket på jobb, har ju bara denna veckan kvar på jobb innan jag ska hem i permisjon igen. Efter en hel dag vid datorn på jobb så lockar det inte att sätta sig vid datorn när jag kommer hem igen. Då ska jag ju mysa med Jesper!

Förra veckan var vi en lång helg i Sverige. Första gången på flyg med Jesper som uppförde sig helt exemplariskt. Fick massa beröm av de som satt runt oss. :o) Skönt det, folk blir ju alltid lite "skeptiska" när man sätter sig med barn i närheten och nästan förväntar sig en "skrikerunge". Förstår det inte helt, som förälder är det ju självklart att man försöker få barnet att vara tyst på ett flyg, det är inte alltid lätt, men det verkar inte andra folk förstå utan tror det blir bättre om de suckar och stönar..

Nu har jag blivit sjuk, spysjukan kom och knackade på igår natt.. riktigt jobbigt! Nu är jag på benen igen, lite mesig form, men det beror nog mest på att jag inte åt något speciellt igår. Så nu blir det lite soppa.. :o)


Googlad bild..


Äntligen helg..

Helgerna betyder mycket mer när man jobbar än när man går hemma.
Nu har jag jobbat 2 av mina 4 veckor, härligt! Tiden har gått så snabbt, så snart är det över för denna gång. Ska njuta av permisjon fram till slutet av augusti.

Igår kväll var Morten (Stians bror) här på middag, raclette. Varför äter man inte det oftare? Är ju så otroligt gott och väldigt social mat :o)

Idag har jag ordnat med kort från Jespers födsel i album, är väl halvvägs, hoppas på att kunna ta det sista imorgon. Är helt sjukt att se korten, är det verkligen vår stora kille som var så liten? Ikväll ska vi hem till ett par vi mötte på sjukhuset som fick sin lilla kille nästan 2 v innan oss. Kul att hålla kontakten med de man delade sin "tuffa" tid med och någon som varit med om det samma..

Önskar er alla en mysig lördags kväll!


Love Love Love

Mycket att göra på jobb, sitter vid en dator hela långa dagen och har inte så mycket motivation till det på kvällen. Då ska jag ju gosa med Jesper :o)

Idag är det 7år sedan jag och Stian blev tillsammans , det firar vi med 40 röda rosor på bordet.Idag skulle också världens finaste ängel blivit 7år.
Vi saknar dig superman!! <3


Love at first sight

För PRECIS 6 månader sedan blev jag rullad från uppvak och in på intensiv avdelningen till min lilla prins. Det gick 4 timmar från han kom ut ur magen till jag fick träffa honom. De lääääängsta 4 timmarna i mitt liv! Och "kärringen" på uppvak tjatade och tjatade om att jag borde sova. Sova nej, jag skulle bara se på klockan och önskade så innerligt att den skulle gå lite fortare..


Det obligatoriska..

Nu har jag jobbat en hel vecka, tiden har gått galet fort! Bara 3 kvar :o)

Tar ikväll för mig den "obligatoriska" listan. Hur ser din lista ut??

GRAVIDITET
När fick du/ni reda på att du va gravid? Lite osäker, i början av februari 2010
Vad blev reaktionen? Är det verkligen sant?
Var barnet planerat? Planerat och planerat, vi hade inställningen sker det så sker det. Absolut inte oönskat! :o)
Hur var dina "40" veckor? Blev sjukskriven i v.12, tvingade läkaren att låta mig jobba 50% i 2v och sedan ville hon inte längre ta hänsyn till mina önskemål. Hade ju mer än mig själv att tänka på. 100% sjukskriven från v.14 och det var urtråkigt!
Fick du bristningar? nej
Hur många veckor och dagar gick du? 31+4
Hur mycket gick du upp i vikt? 19kg (såg ut som en gigantisk valros!)
När börja dina värkar sättas igång? de satte aldrig igång
Hur länge hade du värkar? Det hade jag aldrig
Gick ditt vatten? nej, det gjorde det inte
Vem hade du med dig på förlossningen? Stian så klart :o)
Hur var din förlossning? Hmm.. plötslig och lite overklig
Hur lång tid tog din förlossning? Ingen tidsuppfattning, men från första sprutan til han var ut tog det kanske 15min
Hur mycket gick du ner i vikt efter förlossningen? Haha.. stillasittande på ett sjukhus i flera veckor går man inte ner i vikt, då går man upp! Har några kilo kvar till startvikten.


DITT BARN
När va barnet planerat att komma? 7 oktober 2010
När kom han/hon? 6 augusti kl.15.05
Vad trodde du det var för kön? Vi sa båda två väldigt tidigt att det var en pojke.
Blev det en flicka eller pojke? En pojke
Hade du gissat rätt på könet? Ja
Hur mycket vägde han/hon? 1420g
Hur lång va han/hon? 38cm
Vad fick barnet för namn? Jesper
Vad har ditt barn för stolek på kläder nu? 62
Hur mycket väger ditt barn nu? 6,4 kg
Det senaste utveckligen ditt barn gjort? Han har börjat äta lite gröt :o)

              
                             Blir 6 månader på söndag! Var har tiden tagit vägen??


Guttaboys

Igår efter jobb hade vi besøk av 5 små killar (och deras mammor) som vi låg på sjukhuset med.
Alla 5 var precis som Jesper fødda før tidigt (v.27, 2*v.28, 2*v31 och v.34), men alla har det helt toppen idag. Var så otroligt kul att se de alla samlade igen.

                              

Ett otroligt roligt kort, egentligen så låg de bara och pratade och tog lite på varandra. Ser ut som att de bråkar, men det gør de alltså inte, hade bara inte helt kontroll på vems armar som var vems :o)

Dags att byta jobb?

Har jobbar på mitt jobb sedan december 2007. Ett väldigt mansdominerande ställe, det var det i alla fall när jag kom. Nu har antalet anställda nästan dubblats och många fina tjejer har kommit till.


Det är ju också naturligt att det då är någon som blir gravid. Sedan jag började har det varit 5-6st som blivit gravida, och alla har fått pojkar! Nu är nästa tjej gravid, med… EN POJKE!


Är det något som ligger i lokalerna? Måste man byta jobb om man vill ha en flicka nästa gång (för min det spelar det absolut ingen roll!!!). Var en som slutade här och blev gravid kort efter, med en liten tjej..


Lite komiskt tycker vi allt att det är.. Men killarna som blivit pappor, där har det blivit flest döttrar, även om det är en lätt blandning där.


RSS 2.0