Gott nytt år!!

nyar

Imorgon bitti sætter vi kursen norrut. Till Ringebu.
Jag ær væl lite mer positivt instælld till det nu æn vad jag var før en vecka sedan. Det blir sækert bra!
Så nu vill jag bara ønska vænner och kæra ett riktigt gott nytt år! (Stian hælsar han också) Jag ær ganska lættad øver att slippa finna något bra stælle att vara på, ordna massa finklæder, mat och allt det dær. Mas med taxi och var man ska åka, nej, vi ær fast på hytten på fjællet.. 

Nær jag var hemma i Landskrona i veckan som var blir man næstan bombaderad av smællare, jag hatar det verkligen! De som håller på har ingen respekt før andra mænniskor! Nu står det på aftonbladets hemsida att en kvinna i Landskrona fått en raket i ansiktet. Det førvånar mig inte det mista! Jag blir såååå FØRBANNAD!!

Raketer i Landskrona 

Nej, håll er långt borta från sånt och var rædda om er under nyårshelgen!

Gott nytt år!

Baby boooom!

mage


Jag går hær och bara væntar och væntar, varje gång det kommer ett sms eller tf ringer så tror jag att nu har det skett. Væntar på att flera ska føda vilken minut som helst. Men nej, de vill inte komma ut, de har det varmt och skønt dær inne. Værre ær det før mammorna, værkar så det håller. Blir næstan lite skræmd jag.. Och stackars Henrik, han ær nog den som glæder sig mest till att Gro føder. Stian ær visst inte så snæll mot honom på jobb.. haha ;o)


Men jag glæder mig massor jag också :o)


Julen ær øver..

Då ær jag tillbaka i Oslo. Ser att det ær længe sedan jag skrev.
Jag har varit hemma i Landskrona i en vecka, men det kænns som ett dygn. Tiden har sprungit ifrån mig. Jag som tænkte att en vecka, det ger mig tid till att træffa alla, det ger mig tid till att ta det lungt. Men det ræckte inte!

Julafton var det fullt kør hemma hos brodern med familj, vi var 15st och det kændes som att det var en halv miljon julklappar. Barnen fick så mycket att det gick helt runt før dem! Nær jag satt med brorsonen før att montera ihop en robotbil så sa han "Linda, vem fick jag egentligen denna av?" Då tænkte jag, vad ær meningen med detta? Varfør ge dem så mycket så de inte kommer ihåg vad de fått av vem? Det ær hysteri!!!

Juldagen var vi hos min andra bror, dær kom de ena klockrena kommentarerna efter varandra. 3,5år och så snabbtænkt, jag blir næstan rædd! Och minstingen ær inte så liten længre, usch, jag måste hem och hælsa på lite oftare! :o) Han "sprang" runt i sin stol, skulle vara med dær allt skedde och så bara skrattade han. Riktigt litet charmtroll!
På kvællen var jag en liten tur i Helsingborg før att hælsa på några vænner, længe sedan man sett dem och stora førændringar. Var dær inte så længe, men kul var det!

Annandagen och 27 gick så snabbt det också. Jag førstår det inte helt.. Jag skulle træffa Carro, ut och æta, men det hann jag inte :o( Jag træffade henne en liten stund i butiken, men någon mat hann vi inte med. Det får vi ta igen næsta gång jag kommer hem!!

Igår var det dags att flyga hem igen. Jag satt djupt insjunken i min bok nær jag hørde en røst i høgtalaren "Detta ær kapten Nicklas Ohlson som ønskar er alla vælkomna ombord på detta Sterling flyget til Oslo. På høger sida kan ni nu se att vi passerar Gøteborg.. osv.." Nicke, var det verkligen Nicke? Ja, det måste det ha varit.. Efter ett tag tog jag mig mod fram och pratade med två flygværdinnor. Om det visste vem han var, før jag var ganska sæker på att det var min kusin. Men efter en førklaring på hur han såg ut så menade den ena flygværdinnan att det kan inte vara samma person vi snackar om. Nej nej.. men det læt verkligen som han, jag gick och satte mig igen.  Kunde inte helt slæppa det och nær jag gått ut ur flyget stod jag och væntade lite, før att se om de inte kom. Men nej.. de skulle antagligen tillbaka till Køpenhamn direkt igen. Så jag traskade vidare och hæmtade bagaget och ut och skvallrade lite med mina kollegor innan jag satte mig på bussen till Tåsen.

Lite senare på kvællen fick jag ett sms av Nicke, jag skulle stått på mig lite mer, det var han som jag hade flugit med. Var synd, hade han vetat det kunde jag fått sitta hos honom istællet. Nu var han i Oslo øver natten. Fanken också, jag skulle stått kvar och væntat lite till. Ær ju inte var dag man ær ute och flyger med sin kusin. :o)

God Jul!!

jul

Jag vill önska alla mina vänner en riktigt god jul!!
Jag har varit lite "slö" och inte skickat julkort detta året. Snälla, ta inget personligt!
Det var fullt upp med examensmappen i skolan, när jag även blev sjuk mitt i denna stress så sattes alla mina tänkta planer ut ur spel. :o( Mappen tog längre tid än väntat och allt annat blev utskjutet. Förlåt! Jag ska ta igen det mång dubbelt till nästa år, LOVAR! ;o)

Vilken gris är du??

gris

Jag tog en test, hva slags gris er du?
Marsipangris
" Du koser deg med god mat og drikke, men du er ikke så utagerende når det gjelder julelys, granbar, røkelse og myrra."
Hmm.. vet inte helt jag.. älskar ju allt som kallas levande ljus, är så mysigt!!

Vilken gris är du??

Dan före dan..

Dags för dagens uppdatering. :o)
Igår var det väckning 09.30, ni som känner mina föräldrar vet hur exakt det ska vara här. Har man sagt 09.30 så är det 09.30, inte 09.31. Frukost, julens första skinkmackor, en snabb dusch och sedan bar det iväg til Väla. Där var det tänkt att det skulle vara inköp av de sista julklapparna, men jag tror att jag köpte mest till mig själv. Träffade min bror, flickvän och barnen. Noel är sååå stor nu, ett riktigt charmtroll som bara skrattar! Mio var inte lika tuff, men han trivdes när han fick lånarullen med julklappspapper och fäktas med farfar. Haha....

Hem från Väla, tömde bilen och lämnade pappa hemma. Fortsatte därefter till Center Syd med mamma och Sophie. De sista julklapparna blev avklarade och även här blev det lite mer stasj till mig själv. :o)

En tidig kväll blev det även igår, eller jag la mig iallafall ganska tidigt, men kunde inte släppa min bok. Är så otroligt befriande att få lov att läsa en helt vanlig bok, utan att ha dåligt samvete för att man egentligen borde läsa något annat. Och nästan det bästa av allt. Jag tänker inte 2sek på hur det kan ha gått med de oppgaverna. Sååå skönt!!

Idag har det varit de sista förberedelserna inför morgondagen. Mamma får för första gången på 30år lov att ta det lungt under julen. Slippa allt sress med all mat och städning. Det är hon värd! :o)

Nu är det dags för BingoLotto, wiiiieeee!! Inte världens bästa program kanske, men jag måste ju vara social med mamma och pappa nu när jag är hemma. So long!!

Long time..

Nu är jag hemma i Landskrona, otroligt hektiskt!
Igår ringde klockan kl.04.45, ZzZZzzz... Och en timme senare satt jag på bussen mot Gardermoen. Massa folk, så jag trodde det skulle bli lång väntan vid incheck, men nej, 2 pers framför mig. Perfekt!! Snabb incheckning, sen sprang jag ner och hälsade på hos Knut på jobb. Åt lite frukost och snackade massa skit, fick senaste uppdateringar om vad som sker där ute ;o) Sen blev det en tur inom tax freen innan jag satte kursen mot rätt gate. Efter 3 byte av gater och 45min försening taxade vi ut på rullbanan. :oS
Jag måste säga att jag trodde Sophie led av flygskräck, men tjejen som satt på andra sidan gången. Att hon utsatte sig själv för det där att sätta sig i ett flyg är beundransvärt! Stackaren satt och vred på sig hela tiden, bet på naglarna, höll sig för ögonen, kramade sönder armstöden, skakade som om hon hade något anfall. Minsta lilla luftgrop så blev hon väldigt rädd och såg sig hysteriskt runt efter flygvärdinnan som hade "ansvar" för oss. Jag tyckte så synd om henne!! Hon berättade att hon flög "ofta" men hon gillade det absolut inte. När vi satte hjulen i backen på Kastrup så såg du hur allt släppte för henne och hon slappnade av. Hoppas hon har någon att hålla i handen på vägen hem...

Efter att ha fått bagagen som givetvis var sönder, men inte så allvarligt, så satte jag mig på tåget in till Köpenhamn. Mamma och Sophie kom med tåget som ankom 5min senare, så det var perfekt tajming! ;o) Låste in mina väskor och sedan blev det shopping. Väldigt mysigt! Jag vet en butik jag ska köpa barnkläder i när jag får barn. Jammi!! Får bara hoppas att den finns kvar om 4-5år. :o) Där blev det lite julklappar till syskonbarnen, super sött!

Det blev en lång dag. Jag var vädligt trött när jag kom till Landskrona på kvällen. ZZzzZZzzz....
Men blev en tur "på stan" med pappa innan jag gick och la mig med en ny bok. Jag har inte läst böcker sedan semestern i somras. Så äntligen har jag tid för att läsa något annat än regnskap. Sååå skönt och avslappnande! :o)

Finito!

Oppgavene er levert!!

Det betyr at nå er det ferie!!! Så otroligt deiligt. :o)

Jag var lite optimist idag och tænkte att jag skulle køpa några julklappar efter jag læmnat in uppgifterna. Men usch.. det var riktigt jobbigt att gå på ett varm køpcenter och leta efter något fint. Blev otroligt sliten. Køpte en julblomma till "farfar", Cosmopolitan och Salt Sild till mig. Nu ska jag ligga på soffan och bara njuta!!! Stian ska komma hem ganska tidigt idag. Då blir det en tur till CC, vet vad jag ska ha dær, så det går nog bra ændå.
Jag har børjat packa, kommer sækert att ha alldeles før mycket med mig hem och helt sækert att glømma något viktigt. Hmm.. Svårt det dær. Men ær ju bara en vecka.. 

Ang nyår igjen. Kom fram ænnu fler upplysningar om Kvitfjell igår. Jag ær vældigt skeptisk. Stian sæger att vi kan bli hemma om jag inte vill dra. Vi får se.. Just nu ær jag sådær mitt i mellan.. 

Jag är i mål!

Jag ær klar.. Pærmarna med oppgaverna ligger hær vid sidan av mig. Færdiga, væntar bara på att bli inlæmnade imorgon. Jag længtar, jag vill, NUUU! Bara bli av med dem. Jag ska inte tænka mer på det... Det får bli som det vill... Nu ær det lov. Jag ska ta det lungt!! Måste bara førsøka få ivæg mailet med uppgifterna också, har lite problem med det. Ær næmligen 14MB, hotmail tar bara 10MB. Prøvar jobbmailen, gick till en kollega, men nu kommer det upp något om att systemansvarlig inte kan levere mailen til skolan. :oS
bok
Pssst... fick precis kvittering på mailen, skolan har mottagit den :o)

Nyår på Kvitfjell, jag såg fram emot det. Ta det ganska lungt dær uppe, inte tænka på att man måste ha taxi och åka mellan 3olika stælle. Men nu ær jag lite, mulefunken eller vad man ska kalla det, Sølvi ska med. Sølvi ær en person som ska vara i centrum oavsett vad som sker.. Hon ælskar att skapa skandaler runt sig sjælv och hon sæljer sig så billigt att jag bara vill spy på henne. Meeenn... jag behøver ju inte umgås med henne. Ær andra søta mænniskor som ska med. Så det blir sækert bra ændå.
raketer

Time goes on..

Tiden går..
Som ni ser, inte lika effektiv uppdatering nu ;o)
Formen ær liiite bættre, var hos farbror doktor igår. Ær sjukskriven ett tag framøver, och jag ska bara ta det vældigt lungt. Jo tack, det ær ju enkelt. Oppgavene ska in och jag har fortfarande inte køpt en enda julklapp. *Typiskt mig* Men får ju sæga att min søta syster har køpt en del som ær gemensamma, så jag ær inte helt utan. ;o)
Sjukskrivningen gør att jag kan få utsættning på att læmna in dessa uppgifterna, men.. det vill jag inte! Då går jag runt och tænker på dem under julen, kan inte helt slappna av med dem hængande på skuldrorna. Tro mig, de ær TUNGA!! Mitt mål var att få levert idag, men så blir det inte... :oS Sista frist imorgon, men det ska nog gå bra..

trøtt


Idag har brodern fødelsedag, hipp hurra!! Och værldens finaste ængel har namnsdag.. saknar dig superman!

Vad jag klagar...

Usch.. tycker egentligen inte om mig sjælv just nu.
Det ær många andra runt om i værlden som har det mycket værre æn mig. Jag har det egentligen ganska bra nu, ingen feber længre. Men krafterna ær fortfarande bortflugna och luftrøren ær så små, det kænns som att jag andas genom ett sugrør. Otroligt jobbigt och påfrestande. Så efter X antal utskællningar om varfør jag inte sagt något om det tidigare idag så får jag kanske ta mig en liten tur til legen om det inte ær bættre imorgon. Men jag vill ju inte springa dit før småsaker, ær ju många som har det værre æn mig! Och jag har inte tid att sitta dær och vænta... Nej, tvi tvi..
sugrør

Summativ vurdering..

Nu har jag æntligen kommit igång och fått gjort lite på mina oppgaver som ska in till summativ vurdering. Jag sitter fortfarande i sængen, och jobbar med uppgift 2 och 4 på samma gång. Jag har sænt ivæg oppgave 2 som jag ær vældigt nøjd med och inte anser att jag behøver gøra stora ændringar på, til syster Bjørn. Han sitter nu och korrektur læser den før mig. Ær ju en del meningar som blir lite svorska, och det går inte! Det bedøms æven gramatiska færdigheter... gahh... men det har mest varit att jag har skrivit at som skal vara å, jag har skrivit konton och det ska vara konti.. Det heter førresten också et leksikon - flere leksika. Konstigt språk den dæra norskan!
Nu får jag forstætta med oppgavene..
Om Bjørn læser... TUUUUSEN TAKK! :o)

Skavland skravlar..

Nu har jag førflyttat mig från sængen till soffan.
Har precis sett på någon kavalkad från årets Skavland sæsong. Så otroligt bra!!
Bæsta kommentaren var "pappa brukade sæga att jag hade lopper i blodet och att jag var vaccinerad med ett grammofon stift" haha... Jo, kunde væl hålla med om det!!

Avslutningen var Lind, Nilsen, Fuentes och Holm med live framføring av Hallelulja... den ær ju faktiskt otroligt mysig. Men Boys of summer ær ændå lite bættre. Kurt borde vara glad att han har den røsten han har, før något annat har ju inte... Var væl någon som kallade honom før hoobit før något år sedan?!

Nu får jag væl gå och lægga mig, imorgon måste jag starta... tiden går fort nu, allt før fort...

Natta!!

*suck*

Jag ær så uttråkad! Vet inte var jag ska ta vægen, dærfør det blir vældigt många inlægg hær nu.

Just nu skulle jag varit barnvakt åt gosungarna, Hedvig och Adele. De har blivit så stora, och de har førændrats vældigt mycket sedan jag passade dem. Nu ær det bara mys med dem :o) Inte massa bråk och tjafs... Men jag ligger hær och glor istællet, suck..
Hermine ringde før ett tag sedan, de kommer inom en tur i næsta vecka med julklapp till mig. Sååå snællt!! Måste ju træffa dem en gång innan jul och næsta gång jag træffar dem sen ær de ytterligare en i familjen. Spænnande!! Jag hoppas att det blir en pojke, men tror næstan det blir en flicka till... Time will tell... Hermine vet vad det ær, men Peter vill inte veta så hon har inte sagt det till något. Det ær starkt!!

Nu kommer Hurtiggutta med en lånesoffa till oss. Jag blir sååå førbannad! Vi køpte ny soffa 24 oktober, skulle vara 2v leveranstid, men vi fick rækna med 2-3 extra dagar vid eventuella førseningar i sændningen från leverantøren. Det ær OK. Vi sålde soffan vi hade, ja, ni læste rætt, det var någon som betalade før att få den... ;o) Men vår nya soffa har alltså inte kommit. Det senaste från leverantøren ær att den kommer någon gång i januari. *dubbel suck*

heeelt rått!!

Jag har inget att gøra nu nær jag ær sjuk, har inga krafter att børja med uppgifterna.
Måste snart, men væntar lite till... Så nu surfar jag runt och kollar alla mail och lænkar jag fått under høsten. Nu ær jag med i Lindas maillista, hon ær  næstan værre æn mamma ;o)
Kolla denna lænken (om jag får det till) det ær nog det råaste jag varit med om.. Næstan iallafall!
http://www.youtube.com/watch?v=0BdAdRL_2Wo

Drømmer mig bort..

Snøn lyser med sin frånvaro, ær inte helt enkelt att finna julstæmningen hær. Bara regn och grått væder..
Usch.. jag vill resa bort, till ett varmt och soligt land. Bara njuta och ta det lungt..
Ramlade øver denna bilden på Britney. 
                                                      
Britney

Til forsiden
(FIJI: Dessverre har militærkuppet satt en stopper for turiststrømmen til disse vakre øyene som har vært et yndet feriemål for superstjernene. Tom Cruise, Britney Spears og Kevin Federline, samt Jessica Simpson og Nick Lachey la sin bryllupsreise til den eksklusive Turtle Island. I dag er Jessica og Nick skilt, men den gang de giftet seg skulle reisen selvsagt stå i samsvar med lommeboken. Øyen de dro til på Fiji tar bare 14 (!) gjester av gangen og romprisene starter på rundt 2000 dollar....(omkring 12 000 kroner).

Åhh.. dær kunde jag tænka mig att vara nu! Det var så otroligt underbart!
Varmt vatten, massa nemo fiskar, underbara mænniskor. Jag lovar paradiset existerar!!
Men tyværr så ær det ju inte så stabilt på Fiji nu, militærkupp och grejer.. inte bra!
Jag får væl forstætta och drømma lite jag...

Tusen tack søta!!

Carro ær helt underbar, se så snæll hon ær, har ordnat en såhær fin sida till mig. Och vilken øverskrift, I´m impressed!!
Igår medan hon høll på så snackade vi æven på msn. Jag snokade runt på hennes blogg och hittade en lista som bl a innehøll førsta fyllan. Haha.. Blev ett trevligt samtal med många skratt! :o)

                                                                             Carro

Utseendet sæger væl inte allt?

Jag ær nog som kænt inte vældigt god væn med datorn, hur man ændrar færg och form och får allt fint. Klarar mig med Word, Excel och Powerpoint jag, ær en riktig djækel på powerpoint nu! Om jag får det till ska jag lægga in mitt senaste arbete som en lænk eller något. Men det vet jag inte helt om jag får till...
Just nu ær Elin min mentor, men det hjælper inte så mycket. Jag måste ha det mesta som rør detta in med tesked, så kanske Carro får hjælpa mig också :o)

Ær sjuk, har sovit næstan hela dagen. Nu verkar det som febern har slæppt, men jag ær fortfarande slapp. Stian vill sova, jag sitter hær med pcn i sængen, så han tog sitt pick och pack och la sig på gæstrummet. Så slipper han bli smittad också... Men tror nog han kommer om en liten stund iallafall.. Sængen dær inne knakar. ;o)

Igår blev det offentliggjort vilka uppgifter som ska in i mappen till summativ vurdering. Blev dem som alla trodde, så det ær bra. Ska gøra några førændringar från førra inlæmningen. Borde egentligen jobba med det, men ær så sliten att skulle jag gøra några nu skulle jag bara førstøra allt. Så det ligger hær brevid mig, jag ser på det, men får inte gjort något... Imorgon hoppas jag att jag ær bættre och kan gøra klart uppgift 5, så ær det bara ændringar i de andra kvar.

Min instællning ær att det ska vara perfekt!! Har gjort om uppgift 5 flera gånger, på grund av såååå meningsløsa fel. MEN, ett fel ær ett fel.. Nær jag læmnar in mappen till summativ vurdering så ska jag ha gjort mitt bæsta, jag ska inte om en vecka kunna sæga att jag kunde gjort det bættre. Dærfør passar det mig vældigt dåligt att vara sjuk nu... :oS

Fest med Rachel och Christine på lørdag, det lockar, men tror att jag får stå øver. Formen jag har nu sæger ingen fest, och den mappen ligger och maler i mitt bakhuvud... Som sagt tror jag får stå øver, men man ska aldrig sæga aldrig. Får vænta til lørdag kvæll och se..

Då var jag hær..

Efter lite påtryckningar så har jag en blogg. Wiiieee..
Førstår inte så vældigt mycket om layout och sådant just nu.
Har heller inte tid att sætta mig in i det just nu, men snart.. Jag lovar, SNART!

RSS 2.0