Kyrkans barntimme..

nej, det var det inte. Men inte långt ifrån.

I søndags var vi alltså i kyrkan dær Jesper ær døpt. Alla barn som blivit døpta dær det sista året var inbjudna till en "dåpssermoni", barngudstjænst. Kyrkan ær ganska liten så den var proppfull, och det var många barn. Var dock bara 5 av de 17 barnen som blivit døpta dær som møtte upp.

Nær de døptes fick de en duva (utsågad i træ), på den stod deras namn och datum før dopet. Duvan blev upphængd i dåpstreet i kyrkan och har hængt dær sedan dess. I søndags fick de alltså komma hem till sina ægare. Kan tro att Stian var otroligt glad før att vi skulle till kyrkan før denna sermoni ;o)

Efter kyrkan møttes vi en stor del av familjen (Stians) hemma hos Stians førældrar før lunch, och det var ju vældigt trevligt. En "ny" flickvæn blev æven introducerad før resten av familjen, till deras stora lycka. :o)

Kommentarer
Postat av: Moster

Jesper, din lilla duva var fin, precis som du är! <3

Ska bli kul att även vi i framtiden få träffa den nya tjejen i Stange släkten hiih.

2011-03-29 @ 17:25:42
Postat av: Caroline

De har något liknande här i Sverige, fast jag vet inte om de har en cermoni i samband med att man hämtar sitt lilla hänge. Kram!

2011-03-29 @ 22:13:50
URL: http://heybaberiba.blogg.se/
Postat av: Anonym

De har något liknande här i Sverige, fast jag vet inte om de har en cermoni i samband med att man hämtar sitt lilla hänge. Kram!

2011-03-29 @ 22:14:49
Postat av: Linda

Carro- det ær faktiskt så att "ledelsen" eller vad det nu heter i kyrkan var på besøk i en svensk kyrka och det var dær de snappade upp detta med trædet och inførde det i deras kyrka hær också :o) hærmisar

2011-03-30 @ 12:27:11
URL: http://lindaolsson81.blogg.se/
Postat av: Cajsa

Så fick ni äntligen träffa mortens :-)

Härligt att ni äntligen fick hämta den, så är det till konfirmationen ni ska i kyrkan igen :-)

2011-03-31 @ 12:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0